De Buning Brongers prijs 2010 (a); Viktor Baltus

De Buning Brongers prijzen worden een maal in de twee jaar uitgereikt aan jonge veelbelovende schilders die net zijn afgestudeerd. Dus dat houden we in de gaten, want dat is […]

De Buning Brongers prijzen worden een maal in de twee jaar uitgereikt aan jonge veelbelovende schilders die net zijn afgestudeerd. Dus dat houden we in de gaten, want dat is natuurlijk super interessant voor hier op het blog. Toch is het natuurlijk al helemaal leuk als blijkt dat een van de winnaars vaste bezoeker en reageerder is op dit blog. Een mooi moment en een goede gelegenheid eens zijn werk te tonen hier en eens te zien wat ze bij Buning Brongers Stichting vinden dat er belangrijk is bij jong talent. Aan de prijs zit een mooi bedrag van €4.500,- verbonden. De uitreiking van de Buning Brongers Prijzen 2010 zal plaats vinden op vrijdag 3 december 2010 in Arti et Amicitiae te Amsterdam. De prijs is eerder gewonnen door onder andere Tjebbe Beekman, Aaron van Erp en Ina van Zyl.  Het moge duidelijk zijn dat de prijs dus ook daadwerkelijk namen er uit weet te pikken die later relevant zijn.

Een van de winnaars van dit jaar is dus Viktor Baltus. We hebben stiekem natuurlijk al veel eerder naar zijn werk gekeken. Maar dit is natuurlijk wel een goede rede om hem even in het zonnetje te zetten. Als we de andere winnaars weten zullen we deze ook even posten. Dus als iemand ze weet, of is, even doorgeven via Facebook/Twitter/info@lost-painter.nl dankjewel.

Eerst het werk van Viktor Baltus dus hier. Hij studeerde af aan Artez (Arnhem) in 2009. Doorgaans werkt hij op klein formaat en maakt daarop poëtische verstilde werkjes. Ik heb persoonlijk nogal een zwak voor werken uit de traditie van Morandi dus ook dit vind ik super. Maar ook dan, er is weinig van zijn werk af te dingen. Wel is zijn werk problematischer bij echt grote tentoonstellingen waar dergelijk werk toch vrij snel verdwijnt in de grote dingen. Maar ach, dat is natuurlijk niet echt een probleem als het echt goed werk is. En dat is het zeker. Nu kennen we hier niet alle concurrentie, maar naar onze bescheiden mening een terechte winnaar.

Hier een selectie van zijn werk.

CDF - 18x21cm Olieverf op hout

CDF - 18x21cm Olieverf op hout

Pink Road - 13x8cm Olieverf op magazine

Pink Road - 13x8cm Olieverf op magazine

Graf - 27x22cm Olieverf op hout

Graf - 27x22cm Olieverf op hout

Mist- 40x44cm Olieverf op shaped canvas

Mist- 40x44cm Olieverf op shaped paneel

Traplicht - 25cm Olieverf op hout

Traplicht - 25cm Olieverf op hout

Vanitas - 30cm Olieverf op hout

Vanitas - 30cm Olieverf op hout

Dus, vrijdag 3 December in Amsterdam, tot dan.