Christopher Wool

Poosje geleden hadden we al een post over Wool. Nu in de herhaling via Michiel Ceulers. Die was zo vriendelijk om nog wat bronnen toe te voegen over het werk […]

Poosje geleden hadden we al een post over Wool. Nu in de herhaling via Michiel Ceulers. Die was zo vriendelijk om nog wat bronnen toe te voegen over het werk van Wool. Dus hier nog wat extra van de man.

– We beginnen met een kort filmpje waarin hij iets uitlegt over zijn werk methode.

– Andere video, maar beetje zoeken op deze pagina, rechts bovenin zit een klein venstertje waar je op kunt klikken. Wel heel erg de moeite waard. Michiel laat ons ook nog even weten dat Von Heyl de vrouw is van Wool.  Het gaat in elk geval over abstract schilderen en de waarde daarvan. Dus, kijken. Overigens, de titel van de expo, Oranges and Sardines, komt van een gedicht van Frank O Hara. Dat gedicht draagt de titel “I am not a painter“. Opmerkelijke titel voor een tentoonstelling dus.

– Andere link die niet te missen is, Whatspace had een poos terug de Sonic Youth Artworks onder handen. Wool had ook een album van ze ontworpen. Jammer en helaas een mindere plaat van Youth. Maar toch mooi te zien hoe erkende kunst in een niet kunstcontext ook goed functioneerd. Kijk ook naar de andere Youth posts op Whatspace.

– Ook via Whatspace, samenwerking tussen Richard Hell en Wool. Eerlijk gezegd lang niet zijn beste werk, van beide heren niet. Maar het interview is vrij goed. En nog een interview om het af te leren.

– Niet vergeten om even naar zijn eigen site te gaan. Staat veel op.

– Ten slotte nog een link naar Press Release van Wool samen met Smith. Ook de moeite waard.