wilde ideeën en leesvoer (93)

De updates van de afgelopen week; – Zelfs het 8-uurjournaal gehaald, steeds meer Chinezen op Tefaf en de verdere kunstmarkt. Het zou ook gek zijn als ze dat niet zouden halen […]

De updates van de afgelopen week;

– Zelfs het 8-uurjournaal gehaald, steeds meer Chinezen op Tefaf en de verdere kunstmarkt. Het zou ook gek zijn als ze dat niet zouden halen met ruim 1/6e van de wereld bevolking.

2 Elvissen voor de prijs van 1, of toch 2?

Kunstenaar wil kerk vol beton storten om het interieur zodoende te conserveren. Vraag ik me wel af wie dat over 100 jaar dan wil gaan weghakken?

Opmerkelijk voetbalmoment ‘kopstoot van Zidane’ levert hem een standbeeld op.

Incubate zoekt New Jacks

Kort stukje van en over Jan van der Ploeg over zijn Wonderwall bij Piet Hein Eek/Menno Doornbos te Eindhoven. (zie hier)

– Ander stukje leesvoer, Tomma AbtsTauba AuerbachMatt Connors,Charline von Heyl en Bernd Ribbeck over abstractie. Must Read (via Kees Koomen)

Even meespieken op het palet van Van Gogh of Gaugain of Degas

En de kleinste van Gogh maken we met een microscoop, nog geen tiende van een haardikte. (via @kunstbeeld)

En nog meer van Gogh nieuws, een afgeschreven van Gogh blijkt uiteindelijk toch echt. Meer informatie vanuit Kroller Muller zelf.

Ger Lataster (92) is overleden. Erg goede schilder. Het plafond van het Mauritshuis is wat mij betreft een van de meest imposante plafondschilderingen die er is.

– Groot mogelijk toekomstig probleem, zodra een beeld te veel doet lijken op, krijg je al gezeur met copyright. Geen goede ontwikkeling. (via @kunstbeeld)

– Brainpainting. Voor alle fysiek luie kunstenaars, ze kunnen nu met hun gedachten een schilderij maken. Echt heel geavanceerd is het niet, maar het idee is bijzonder.

– Ondertussen in het magazijn…

– Verkeerde ei…