wilde ideeën en leesvoer (8)

Het nieuws van afgelopen week, komkommertijd is in zicht. Maar toch nog serieus nieuws. – Allereerst het meest recente nieuws via @Trendbeheer. Haagse cultuurinstellingen ontvingen dit in hun brievenbus. Nu […]

Het nieuws van afgelopen week, komkommertijd is in zicht. Maar toch nog serieus nieuws.

– Allereerst het meest recente nieuws via @Trendbeheer. Haagse cultuurinstellingen ontvingen dit in hun brievenbus. Nu niet dat wij hier erg pro links zijn. Maar dit kun je echt niet maken. Typisch is ook dat de brief inderdaad naar enkel cultuurinstellingen gaan en niet naar voetbalverenigingen en dergelijke. En wie financierde er nu eigenlijk de PVV? Ben blij dat wij hier in elk geval alles uit eigen zak betalen en nooit rekening hoeven te houden met dit soort dubieuze praktijken. Hopen dat dit soort terreur snel ophoud.

PVV verstuurde deze brief

PVV verstuurde deze brief

– Ook iets met nationalisme of nations, maar wel leuk.

– Nog meer terreur, schilderijen van varkens moesten verwijderd worden omdat Islamitische bezoekers van een dokter er misschien aanstoot aan zouden kunnen geven. Bijna net zo belachelijk als SinterKlaas zonder kruis op zijn mijter omdat het aanstootgevend is. Wij zijn ook niet rechts maar deze betutteling gaat ook wel weer erg ver. Overigens ben ik ook geen fan van de schilderijen, maar dat staat even los van het verdere verhaal.

– Dali eet…

– Iets serieuzer van aard. Onlangs onderzoek afgesloten over het glasé van de Mona Lisa. In 1 afbeelding inzichtelijk gemaakt.

– En afgelopen week werd er ergens op Twitter gevraagd naar Spiritual in Art van Kandinsky. Toevallig had ik die als PDF en dus is deze nu gratis en legaal te downloaden HIER. Voor iedere kunstenaar een MUST READ!

– Mondriaan in 2 minuten

– en vingerskateboarden. Respect.

– Nieuwe Hopper ontdekt; (via Hyperallergic)

– Tenslotte hebben wij in elk geval alvast kaartjes voor Incubate Pirate Conferance gehaald. Aanrader. Ook de rest van het festival overigens.