wilde ideeën en leesvoer (7)

Het is weer tijd om eens te zien wat we allemaal voorbij hebben zien komen de afgelopen week via Twitter of ander leuke dingetjes. – Heel leuk is namelijk dat […]

Het is weer tijd om eens te zien wat we allemaal voorbij hebben zien komen de afgelopen week via Twitter of ander leuke dingetjes.

– Heel leuk is namelijk dat alle Tarkovsky films gratis en legaal te downloaden zijn op het web.  Een goede zaak in een week waarin de grootste Torrent-site in Nederland moet gaan sluiten (maar dat gelukkig niet doet!).

– Ook Russisch maar minder leuk; 2 curatoren van een tentoonstelling krijgen gevangenisstraf omdat expositie zou aanzetten tot haat. Censuur of terrecht?

– Ook slecht idee;

Als poster voor een expo die naast een Synagoge is, in Joodse wijk, in Polen. En het dan nog vreemd vinden dat de normale mensen er niet zo blij mee zijn…

– Ook een slecht idee. De dochter van Kurt Cobain (je weet wel, die zanger van Nirvana die inmiddels dood is), Frances Bean Cobain maakt “kunst”. Niet onverstandig onder een andere naam, want met het werk dat ze nu maakt wordt ze straks niet meer serieus genomen.

– Betere dingen; breien is doorgaans niet erg stoer, maar als je hier kijkt zie je dat het wel stoer kan!

– Schedelkaarsen op ware grote voor romantische avonden. Via HappyFamousArtists

– Vorige week al 1 van de schilderijen van Gilbert en George in Nederland laten zien. Nu ook de Press Release waarin best zinnige dingen staan over de status van het schilderij zo rond de jaren 70.

– Handig, alle kunstwerken die ooit bij Sothebys zijn geweest, kun je bekijken en bij vele inzoomen tot je de penseelharen kunt zien.

– Ook handig of in elk geval een leuke gadget. Of het ook echtmakkelijk werkt?

– Geen verf maar wel ateliers van HEEL VEEL kunstenaars kun je hier zien bij The Artists In The World. Gewoon leuk om te zien hoe anderen hun atelier niet opruimen. Zoals bij, de laatst genomen foto van het atelier van, Diet Wiegeman

– Een twijfelachtig idee komt ook wel eens voorbij. Een nieuw museum dat wel heel anders is. Of geniaal of heel dom, we zullen zien. Must read voor mensen met interesse van museale context.

– Leuk maar beetje omslachtig.

– Tenslotte een filmpje dat er gewoon super tof uit ziet. Gemaakt met speciale tilt lens en dan gewoon heeeeel veel foto’s maken. via Artsy