wilde ideeën en leesvoer (65)

De updates van afgelopen week (opvallend weinig, misschien dan toch nog een beetje komkommertijd?); – Kunstsubsidie is van alle tijden. Voor iedereen die het nog niet wist. (Via Twitter, Nonobody) […]

De updates van afgelopen week (opvallend weinig, misschien dan toch nog een beetje komkommertijd?);

Kunstsubsidie is van alle tijden. Voor iedereen die het nog niet wist. (Via Twitter, Nonobody)

– Voor de facebookers onder ons, Arabische kunst mag niet op een Nederlandse-erfgoedwebsite van de PVV. (Via Twitter, Nonobody)

Een kunstwerk bestaande uit 20.000 dollar levert net ietsjes meer op dan 21.000 dollar. Dus kunst is meer waard dan geld?

Of anders vervalsen we even voor 30miljoen aan kunstwerken. Keching!

– Ook over geld, het concertgebouw gaat gewoon aandelen uitgeven om de boel beter te kunnen bekostigen. Heel slim. (via Facebook)

– Het van Abbe gaat het anders doen, namelijk via Crowdfunding het werk Wooden Circle van Richard Long behouden. Dit werk hadden ze al een poosje in bruikleen blijkbaar. Ikzelf ben geen fan van Richard Long maar vind wel dat het werk past bij het van Abbe. Doneren (en er iets voor terugkrijgen) doe je hier.

Documentaire over Vermeer, altijd de moeite waard. (via Facebook)

Nieuwe werken van Otto Dix ontdekt en nieuw onbekend werk van Gustav Klimt ontdekt. (Beide via Twitter, Kunstbeeld).

Marlene Dumas is ‘not amused’ door MuseumgoudA over de verkoop van een werk van haar. Niet over het verkopen zelf maar wel de manier waarop. Eerlijk is eerlijk, een beetje gelijk heeft ze. (Twitter)

NRC deed onderzoek naar wat mensen vinden van kunst en geld en dat door elkaar. Eenderde wil wel eens 50 euro uitgeven als mecenas. Oftewel, dat wordt rampzalig. (NRC zelf)