wilde ideeën en leesvoer (63)

Weer een week met updates. Ietsjes later dan gebruikelijk in verband met drukte elders.

Het kunstonderwijs moet anders, dat is niets nieuws, maar om het af te schrijven als HBO? (via Twitter)

Tekening van Rembrandt wordt gestolen, hoop gedoe, en weer terug gevonden. (via Twitter en Facebook)

De tien beste musea in Berlijn volgens The Gaurdian.

Amsterdam heeft wereldwijd gezien de meeste musea per vierkante kilometer. (via Twitter) Dan ook niet gek dat het er binnenkort wat minder mogen worden van Zijlstra.

Alex Winters wint de Nederlandse Blooom Award (via Twitter, MuseumSukkel)

– Leesvoer 1: Hufterigheid van de marketingwereld maakt politieke problemen? (via Twitter van de schrijver zelf) Mijns inziens dubieus generaliserend artikel over de hufterigheid van marketeers en de daarbij behorende gevolgen.

– Leesvoer 2: Wat is de waarde van arbeid in kunst heden ten dage? Goede vraag! (via Twitter)

– Leesvoer 3: Damien Hirst is spiritueel bankroet.” Met een hoop vragen die voor andere kunstenaars ook relevant zijn. (via Twitter)

– Leesvoer 4; Domeniek Ruyters maakt korte metten met de Zomerexpo, want waar is het goed voor behalve veel bezoekers en veel geld als de winnaars toch weer bekenden uit het circuit zijn? Goed vragen, goede tekst.

– Leesvoer 5; Tsjalling schrijft over de dood van de galerie zoals we die kennen. Goed artikel van de galeriehouder van With Tsjalling.

Wonen in een huis met een skelet in de kelder, en nee, hij mag er niet uit. Het kan. (via Twitter, Veermus)

Een poll van Kunstbeeld of het bezuinigen goed is voor de undergroundcultuur in de kunst. Ik denk van niet, want waar moet jong talent naartoe in Nederland? Maar ik ben benieuwd wat de uitslag wordt!

– Ik wist het echt niet, 100 jaar geleden was de Mona Lisa gestolen maar was het ook nog niet zo beroemd als het nu is. Wat er al niet kan veranderen in 100 jaar. (Via Twitter, Kunstbeeld)

Dirk Scheringa begint met zijn ‘kunstpromotie’. (via Twitter)

Russisch schilderij blijkt te radicaal te zijn en daarom verboden. Hier zou niemand er meer warm van worden. (via Twitter, Kunstbeeld)

– Nooit geweten dat Joseph Beuys ooit een zangcarriere heeft overwogen, had hij ook niet moeten doen overigens. (via Twitter, ook al Kunstbeeld)

– Wat internet volgens velen was in 1995. Nog meer mensen die dit vinden klinken zoals er nu ook over Twitter gesproken wordt?

– Bob Ross voor het goede doel. (Via 5uur die het weer via Trendbeheer had)

– Nog meer Mona Lisa, compositie ervan doorgelicht via Sacred Geometry. Stiekem nog best overtuigend.

– Fail 1, een blinde man aanklagen voor het downloaden van een illegale pornofilm. Hallo, die man is blind! (via Twitter)

– Fail 2, je maakt reclame voor Nokia en gebruikt een foto met iPhone! (via Twitter)

– Fail 3, deze ga ik niet uitleggen..

– Fail 4, een hoop gefaalde uitvinders gingen dood door hun eigen uitvindingen. (Sommige wikipagina’s zijn onbedoeld heel grappig.)

– Fail 5, zoek het golfslagbad tussen de mensen…

– Je eigen tuinkabouterleger te koop…

– Tips, suggesties, dreigbrieven, huwelijksaanzoeken en inzendingen allen welkom via de gebruikelijke kanalen.