wilde ideeën en leesvoer (62) (25% kon u ook al lezen bij Trendbeheer kort)

Weer de wekelijkse updates van kunst en onzinnigheden. Met deze week een speciale ‘25% kon u ook al lezen bij Trendbeheer kort’. (zie reactie van Jeroen Bosch op vorige editie […]

Weer de wekelijkse updates van kunst en onzinnigheden. Met deze week een speciale ‘25% kon u ook al lezen bij Trendbeheer kort’. (zie reactie van Jeroen Bosch op vorige editie van de wekelijkse updates. En dit moet genomen worden met een korrel zout 😉 )

– Niet weer, je weet nog die gekke vrouw die Gaugain zijn werk aanstootgevend vond en het dus maar aanviel? Nu, diezelfde vrouw heeft het nu op Matisse gemunt. (via Twitter)

– Ik ben zelf van het illegaal downloaden en houd dus ook het nieuws omtrent de torrents bij. Dit keer vond ik echter een artikel over copyright door de eeuwen heen. Nooit geweten dat daar ooit de doodstraf op stond. Nothing changes… (via TorrentFreak)

Het Vaticaan haalt de banden met de hedendaagse kunst aan. Mooi, ze weten me te vinden. (via GoogleNieuws)

VanGogh Musem haalt de miljoenste bezoeker van het jaar binnen, 3 weken eerder dan vorig jaar. (via Twitter)

De ouders van Hitler zijn ooit geschilderd in opdracht van en moeten nu een vermogen gaan opleveren. (via KunstBlog)

Ook in de verkoop, de ArtCar van Frank Stella. Dat was feitelijk de tweede BMW ArtCar, overzichtje vind je hier. (via ArtDaily zelf)

– Jonge kunstenaar Joseph Klibansky (26) brengt record op voor jonge levende kunstenaar bij veiling. Klein interviewtje hier. (via GoogleNieuws)

– Thomas Pavitte kon geen record vinden voor de meest complexe verbind de punten tekening ter wereld. Dus besloot hij er zelf eentje te maken in de vorm van de Mona Lisa. (via Twitter, Dragonda)

Roman Opolka is overleden, je weet wel, die man die cijfers schilderde en telde zo ver hij kon. Hij was rond de zes miljoen met tellen. (via GoogleNieuws, maar is ook te vinden bij Trendbeheer Kort)

Holland Art Cities (nog nooit van gehoord!) weet 1,1 miljard euro extra uit de toeristen te trekken voor enkele musea. Misschien een kleine tip, als ze dat geld nu eens investeren in de cultuur zelf? En niet in gebouwen en dergelijke? (via Volkskrant zelf)

– – Kunst redt zichzelf wel, weg met de regeltjes. Een column bij de Trouw die het ook nog niet helemaal begrepen heeft en lekker generaliseert, kunst en mode is toch hetzelfde? Maar verder frisse insteek. (via GoogleNieuws, maar is ook te vinden bij Trendbeheer Kort)

– De ‘Kunst teksten bullshit detector’. Bij kritische studie blijk ik hier zelf ook nog vaak slachtoffer te zijn maar ik doe mijn best het tot een minimum te beperken. (via Twitter, MuseumSukkel)

Gaudi gebruikte blijkbaar psychiatrische patiënten om tot zijn ontwerpen te komen. (via The Gaurdian zelf)

– Daadwerkelijk via Trendbeheer Kort zien staan, Hiroshima na de atoombom in 360 graden. Erg intens beeld.

– Hoe ziet Andy Warhol er uit als hij nu nog zou leven en dus 83 zou zijn. Niet al te best zo te zien… (via Twitter)

– Luchtballonorkest om de ultieme surroundsound ervaring te maken.  Is toch weer mooi anders wakker worden. (Via Kunstbeeld)

– Zo hadden ze mij scheikunde moeten geven op de middelbare school, dan had ik het misschien wel willen leren. Het periodiek systeem der elementen op een enorm coole hiphop manier.

– Problemen? (via Facebook)

– Wi-Fun. (via Twitter)

– Het gebeurt bijna nooit dat ik videoclips kijk, de nieuwe clip van Memory Tapes (waarvan ik het album Seek Magic helemaal kapot geluisterd heb) is echt heel erg mooi. (Youtube)

– Volgende week serveren we weer een nieuwe editie met dan misschien daadwerkelijk 25% Trendbeheer kort.