wilde ideeën en leesvoer (60)

Een tikkeltje later dan de gebruikelijke maandag of dinsdag, de updates van afgelopen week. – Nog een paar dagen kan iedereen zich aanmelden voor de grote Lost Painters tentoonstelling ten […]

Een tikkeltje later dan de gebruikelijke maandag of dinsdag, de updates van afgelopen week.

– Nog een paar dagen kan iedereen zich aanmelden voor de grote Lost Painters tentoonstelling ten tijde van Incubate te Tilburg in Argument. Meer informatie: zie hier. Overigens zoeken ze nog slaapplekken bij Incubate voor artiesten, nog Tilburgers hier met een logeerbed over?

– Ook Lost Painters nieuws, voor iedereen die nu wel eens wil weten wat wij (Erik van Liere en Niek Hendrix) nu eigenlijk voor werk maken kunnen deze in het echt bekijken bij Best of Graduates bij RonMandos, de opening is de 13e en iedereen is van harte welkom.

Waarom België alle Nederlandse kunstenaars met open armen moet ontvangen. Toch maar emigreren naar Vlaanderen dus.

– Zet alvast in je agenda, Capital A, 25 tot en met 27 november 2011. Dan proberen De Rijksakademie, De Ateliers, Stedelijk Museum, Foam, Manifesta, De Appel, Smart Project Space, NIMK, Kunstverein, Galerie Fons Welters, Galerie Paul Andriesse, Diana Stigter, GRIMM Gallery, Slewe, Van Zoetendaal, Jeanine Hofland Contemporary Art, Ron Mandos, Gerhard Hofland, Vous Etes Ici, Van Krimpen, Juliette Jongma, Annet Gelink Gallery, Martin van Zomeren heel even Amsterdam tot het centrum van de kunstwereld te maken. Wij wensen ze allen succes, wij zullen er zijn!

De Appel komt met een opleiding voor galeriehouderschap. Wie gaat?

Erwin Wurm zijn werk gejat voor Vlaamse campagne tegen te royaal omgaan met energie, Wurm sleept het reclamebureau voor de rechter wegens plagiaat. Al gaat plagiaat misschien wel erg ver met dergelijke eenvoudige beelden, het zijn gewoon vette auto’s.

Het galeriesysteem is dood. Of in elk geval, dat gaat niet lang meer duren. Bij de muziekwereld en nu ook de boekenwereld worden de tussenverkopers al langzaamaan weggehaald uit de consumentenketen. Bij de muziekwereld verdwijnen de labels en de platenmaatschappijen steeds vaker en heeft de band direct contact met zijn fans. De vraag is: gaat dat ook gebeuren met de kunstwereld? Galerieën gaan in elk geval steeds vaker met een erg kleine ruimte aan de slag (Witzenhausen bijvoorbeeld) maar focussen op beurzen. Nog even en de galerie bestaat niet meer?

Een computer analyseerde een flinke stapel meesterwerken en vergeleek kunstenaars met elkaar, zo bleek Van Gogh dichter bij Pollock te zitten dan bij Monet. De moeite waard om even te lezen.

De Top 300 meest opgezochte kunstenaars van de afgelopen maanden bij ArtNet, met op 1 Lucian Freud.

Museum De Pont uit Tilburg, onze hometown, valt onder 1 van de 10 particuliere topmusea van deze planeet, dat volgens Flavorwire. Wij vonden dat natuurlijk altijd al.

Topsite van Henk en Ingrid met enorme superoneliners waar Wilders gretig gebruik van zou kunnen maken.

Ongelukkig geplaatste advertenties, voor iedereen die zich even wil vermaken, verplicht kijkvoer.

De Rubiks cube voor blinden, leuk maar voor zienden waarschijnlijk nog complexer.

Rubiks Cube voor blinden

Rubiks Cube voor blinden

– Eh, voor of achterkant? (jakkiebah)

– Heel bekend…