wilde ideeën en leesvoer (6)

De afgelopen week was rustig. Misschien dat dat te maken had met het WK? Of is komkommer tijd nu al begonnen. Of zou het er mee te maken hebben dat […]

De afgelopen week was rustig. Misschien dat dat te maken had met het WK? Of is komkommer tijd nu al begonnen. Of zou het er mee te maken hebben dat ik afgelopen week veel weggeweest ben en het dus allemaal niet zo bijgehouden heb. Toch nog een redelijke lijst.

Salon.com legt uit waarom Idols bij kunst niet zou werken. Of het zo is weet ik niet, maar de moeite waard om even te lezen. Er kwam wel 1 argument uit voor dergelijke shows; de normale route duurt te lang.

– Nog meer leesvoer. Waarom er in tijden van crisis juist geld in kunst en cultuur moet worden gestopt. Wisten wij natuurlijk al lang, maar toch goed dat het even gezegd is.

– Yoda voor de Tom Tom, super leuk gedaan. Via Dutch Cowboys.

Het kluizenaar worden is geen garantie om nooit meer last te hebben van de kunstmarkt. Het werk van een kluizenaar die gevlucht is voor de boze commerciële buitenwereld is in 1 keer opgekocht door een investeerder. Auw, jaren voor niets verstopt.

Getty Museum betaald een record voor een Turner. Daar is weinig mis mee, het is immers een prachtig schilderij. Maar door Britse wetgeving mag het misschien het land niet uit. Auw twee voor vandaag.

De bewuste Turner

De bewuste Turner

– Door naar Auw vier. Dansen in Auswitschz net “I am still alive”. Er zit ook een echte survivor tussen. Maar ergens vind ik het nogal smakeloos.

– Auw drie van vandaag is iets dubieuzer van aard. Hoe meer rijke mensen des te duurder de kunst. Ook als de kloof tussen arm en rijk groter is stijgen de prijzen. De vraag die ik mij dan meteen stel is wie daar nu echt baat bij heeft?

– Ik wist niet dat Gilbert en George uberhaupt ooit geschilderd hebben. Maar het enige nog bestaande werk komt met beetje naar Kroller Muller in Otterloo.

Het schilderij van Gilbert en George

Het schilderij van Gilbert en George

– Een oneliner die ik tegenkwam ergens, wel mooi.

Painting is silent poetry, and poetry is painting that speaks.

– Dan een schedel van cake en chocolade. Jummie. Idee voor Hirst?

– tenslotte een man met spiegelpak. Gewoon leuk dat het bestaat. Ook te vinden bij PietMondriaan