wilde ideeën en leesvoer (59)

De updates van de afgelopen week voor de kunstwereld. – We want you! deelnemers voor de allereerste Lost Painters tentoonstelling! – Op twitter waren we (Niels Broszat, MuseumSukkel en Viktor […]

De updates van de afgelopen week voor de kunstwereld.

– We want you! deelnemers voor de allereerste Lost Painters tentoonstelling!

– Op twitter waren we (Niels Broszat, MuseumSukkel en Viktor Baltus en ikzelf) op zoek naar een lijstje met kunstprijzen. Want dan weet je waar je je allemaal voor kunt inschrijven. Uiteindelijk hebben we een overzichtelijke lijst met prijzen gevonden. Niet allemaal even relevant maar beter iets dan niets.

– Altijd al benieuwd naar de achterkanten van die gigantische Rubens werken in KMSKA geweest? Ik wel, nu, ze moesten blijkbaar toch van de muur dus maakten ze zelf even foto’s.

– Nieuwe editie van Verf van Hans den Hartog Jager is uit. Deze keer met interviews met Rob Scholte, Tjebbe Beekman, Ina van Zyl en Philip Akkerman. Hij staat nog niet op bol.com maar dat zal niet lang meer duren dunkt me. Zodra ik hem gelezen heb zal ik er op het blog ook aandacht aan besteden. Voor iedereen die overigens twitter gebruikt, ook daar is Hans den Hartog Jager te vinden met scherpe opmerkingen over kunst.

Galeriehouders kunnen een opleiding gaan volgen bij de Appel, als dat geen succes wordt…

Oorlogmisdadiger wordt opgepakt dankzij handel van een schilderij van Modigliani.

Ook lucratieve handel, gebakken lucht verkopen voor 10.000 dollar. Het kan.

– Slechter nieuws was er ook, Oleg van Vortnikov van Voina (Russische engagementskunstsekte om het zo maar eens te omschrijven) stond ineens op de internationale most wanted lijst en werd opgepakt. Volgens Voina zelf echter nog niet. Komen er nu ook Ai Weiwei-achtige acties?

Katinka Simonse, beter bekend onder de naam Tinkebell heeft een petitie aan haar broek zitten dat ze voor de rechter moet verschijnen. Voor iedereen die een beetje bekend is met het verhaal, lees vooral de reacties die totaal uit de context gerukt zijn van wat er daadwerkelijk gebeurd is. Inmiddels ruim 17.000 onderschrijvingen. Voor wie het weten wil, ik heb m niet ondertekend.

Lucian Freud overleden.

Halbe Zijlstra’s CV voor iedereen die het lezen wil.

Waarom Francis Alys de McDonald’s is van de conceptuele kunst en een review van een tentoonstelling. Eigenlijk is het eerste stuk het meest leuke, waarom Francis Alys dus niet zo spannend is als velen denken. Ik ben geen fan van Alys en kan mijzelf er wel in vinden wat dat betreft.

Het vaakst gestolen doek is een Rembrandt, het record telt 81 maal. Dat is toch wel heel erg veel.

meest gestolen schilderij - Rembrandt

Het werk in kwestie

Een Schotse band brengt hun vinylsingle uit, dat is nog niets bijzonders, totdat de plaat van gewone eetbare chocolade blijkt te zijn. Lekker!

Een interview met graffitilegende Quik. Ik kende hem helemaal niet maar dankzij Whatspace bij een van de reacties hier wel.

Een veel te rijke sjeik wil zijn naam zo groot dat het vanuit de ruimte… en dat gaat hem lukken ook.

– …

– Dergelijk weer zien we voorlopig nog niet…

– Tot zover de updates van afgelopen week.