wilde ideeën en leesvoer (48)

De updates van de afgelopen week; – Het huis van Andy Warhol staat te koop. Let vooral op de prachtige promotionele foto. – Soms is de plaatsing van een prullenbak […]

De updates van de afgelopen week;

Het huis van Andy Warhol staat te koop. Let vooral op de prachtige promotionele foto.

– Soms is de plaatsing van een prullenbak wel heel erg ongelukkig!

“Die rare performancekunst ook altijd…” Aldus Erik zijn reactie op het zien van dit filmpje.

Vrouwen willen het liefst blijkbaar mannen met vrouwelijke trekjes in hun gezicht.

Duitse kunstenaars willen een teckel onthoofden om zo de vrijlating van Ai Weiwei te kunnen afdwingen. Ik denk niet dat ze daar in China heel gevoelig voor zijn.

Deense cartoonist van de Mohammed cartoons wordt vervolgd in Jordanië. Hij moest gisteren voor de rechter staan maar weet vreemd genoeg zelf van niets.

Mauritshuis krijgt 2 miljoen om zijn 22miljoen kostende verbouwing rond te krijgen. Want “van economisch en cultureel belang”.

Het Groninger Museum heeft even tijdelijk 1,1 miljoen nodig. Ze krijgen nog een hoop geld maar de verbouwing moet wel betaald worden.

Het is onverstandig per 2013 direct volledig te snijden in de cultuur. Aldus de adviescommisie aan Halbe Zijlstra. Wij kennen Halbe inmiddels en vertrouwen hem er volledig op dat hij daar niet naar luistert.

– Ook een miljoenenstrijd, Plesner versus Vuitton. Gezeur over het gebruik van een tas in een schilderij en dat van een bedrijf dat een miljardenomzet draait.

Kanye West gaat optreden bij de benefiet voor het MOMA. Want, West heeft ook een hoop met hedendaagse kunst, zijn albumcover was natuurlijk ontworpen door George Condo. We hebben wel eens betere excuses gehoord.

Josef Albers ontwierp ook LP-hoezen. Nooit geweten dat hij ook dingen kon ontwerpen zonder vierkantjes.

Lustwarande van Fundament Foundation krijgt een ‘internationaal keurmerk’, ofwel extra subsidie via de Moore Foundation. Het stomme is dat ik van het hele bestaan van dit festival niets af weet terwijl ik in Tilburg woon.

Bij de AVRO Close-Up een interessante docu over de eerste film over het leven van Christus. Revolutionair van deze film was het feit dat deze nagenoeg volledig op oorspronkelijke Bijbelse locaties was opgenomen en aanzienlijk langer duurde dan de films van een kwartier. Mede dankzij deze film werd film een serieus medium.

– Onze val om die hippie van afgelopen zaterdag te vangen.