wilde ideeën en leesvoer (46)

De updates van deze week; – Dit blog heet niet voor niets Lost Painters, verloren schilders, Erik kwam met een wel heel bekende verloren schilder, Sly Stallone. Ja mensen, die […]

De updates van deze week;

– Dit blog heet niet voor niets Lost Painters, verloren schilders, Erik kwam met een wel heel bekende verloren schilder, Sly Stallone. Ja mensen, die schildert, zie hier en hier.

– Credibility is een algemeen begrip in de muziekwereld waarmee de geloofwaardigheid van een artiest wordt aangeduid. Niet direct een woord wat je zou verwachten bij kunst waarvan vanuit een romantisch ideaal verwacht wordt dat commercie daar weinig mee van doen heeft. Toch maar eens deze tekst lezen en kijken hoe zich dat verhoudt tot de kunstpraktijk.

Alle kunstenaars waar Damien Hirst iets van jatte op een rijtje, schedels met diamanten, gekleurde stippen, spot-paintings etc. etc. Goede tekst waarin duidelijk wordt dat het wat je maakt er misschien niet zo toe doet, maar wel welke handtekening erop staat.

Who’s afraid of Ai Weiwei?

50 redenen om niet te daten met een grafisch vormgever, en op een aanzienlijk aantal punten dus ook kunstenaars. Auw…

Tijdreizen is complete onzin en dus mag het in China niet meer op TV. Daar zullen ze balen als straks uitgerekend een Chinees iets uitvindt waarmee het wel kan.

Bij Rosswel zijn ze blij, want er is een FBI document vrijgegeven waarop staat dat er in 47 toch aliens geland zouden kunnen zijn. Kwamen al die toeristen toch niet helemaal voor niets.

– Stopmotion pret, de eerste is vooral kort en mooi.

De tweede is vooral tenenkrommend maar wel leuk.

– Cirkeltjes tekenen… is ook een kunst.

Een klaagmuur van eenzame sokken in de Kamer. Van Stef Kreymborg.

– De Russische VOINA groep (hier op het blog al eens eerder te zien) wint met hun enorme 65 meter lange penis op een brug recht tegenover een het KGB bureau een belangrijke prijs voor Cultuur in Rusland. Ironie is ze daar in elk geval niet vreemd.

Van Gogh’s praktijk. Hoe schilderde hij, waarmee en nog veel meer vragen…

Doel is meer inzicht te verkrijgen in Van Goghs werkwijze. Dit inzicht wordt verworven door het artistieke proces van Van Gogh en zijn werken in alle facetten te onderzoeken, en door het te vergelijken met dat van zijn tijdgenoten.

Nederland telt relatief en absoluut gezien veel kunstenaars vergeleken met andere Europese landen.

Voortaan toch een uitgebreide lunchpauze, want als je dat niet doet werk je uiteindelijk minder goed.

– Goede ideeën voor als je dan toch pauze hebt, of gewoon een saaie baan…

Wat te doen met een originele Keith Haring op een museumdepot dat gesloopt moet worden?

Nieuw ontdekte Rothko die sinds 1965 in particulier bezit is moet 22 miljoen gaan opbrengen.

Het Frans Halsmuseum heeft een schenking ter waarde van een 100 miljoen gekregen van erfgenamen die op de schilderijen in kwestie staan. Super mooi natuurlijk dat mensen dat willen delen.

– Het is een heuse Star Wars week, want sommige mensen kiezen toch liever voor “The Dark Side”.

Terwijl “The Dark Side” ook wel erg bizarre trekjes blijkt te hebben…

– Tot zover deze week.