wilde ideeën en leesvoer (43)

De updates van de afgelopen week: – Een Nederlander heeft een fout ontdekt in een tekening van Da Vinci, hoe het helemaal zit is mij ook niet duidelijk maar het […]

De updates van de afgelopen week:

Een Nederlander heeft een fout ontdekt in een tekening van Da Vinci, hoe het helemaal zit is mij ook niet duidelijk maar het wordt hem vergeven want het is nogal een complex figuur.

Da Vinci klopt niet

Da Vinci klopt niet

Kamermeerderheid voor snellere bezuinigingen. Want anders zitten de instellingen een jaar in twijfel en dat schiet natuurlijk ook niet op.

In Engeland zijn er gelukkig mensen met geld over om de cultuur een hart onder de riem te steken in deze tijden van bezuinigingen.

Een mooi artikel op Hard/Hoofd over naakt in de kunst. Leesvoer dus.

Afstuderende kunststudenten kunnen zich vanaf nu aanmelden bij ArtOlive en misschien op de affiche komen.

Na al het bioscoopgeweld in 3D moest er natuurlijk ook kunst zijn met 3D-functie

Duckhunt Art

Tobias Meyer geeft een interview en laat ons weten dat we vooral Koons en Hirst moeten kopen:

Today’s superrich no longer imitate a pseudo-aristocratic lifestyle with horse prints on the wall. Now, you better have a Koons and a Hirst or you’re going to look provincial

De invloed van vrouwen op kunstenaars. Het is van Picasso geen geheim dat hij nogal wat muzes had, maar ook Monet en Millais hadden zo hun invloedrijke vrouwen.

Beetje dom van een kunstenaar, hij gaat in hongerstaking omdat hij 350.000 euro verlies heeft gedraaid op een initiatief dat hij niet goed geregeld had.

De Prada Marfa gaat misschien toch tegen de vlakte, het wordt iets te vaak lastiggevallen door vandalen.

Januari 2012 moet het dan toch zover zijn dat het Stedelijk weer open gaat. Kost wel weer wat meer maar ach, dat zijn we gewend van Amsterdamse projecten.

– Wat kan een man doen in 60 seconden behalve TV kijken…

– Inzendingen, suggesties en problemen zijn altijd welkom.