wilde ideeën en leesvoer (42)

De verzamelde updates van afgelopen week: – Facebook en kunst. In de muziekwereld is het gebruik van sociale media al lang eerder regel dan uitzondering, en langzaam aan begint de […]

De verzamelde updates van afgelopen week:

– Facebook en kunst. In de muziekwereld is het gebruik van sociale media al lang eerder regel dan uitzondering, en langzaam aan begint de kunstwereld ook. Hoe en waarom lees je hier, de kritiek erop lees je hier.

Weer een website waar kunstenaars hun werk op kunnen exposeren. Waarom deze beter zou kunnen zijn dan andere? Deze keer is het geen verkoopsite maar meer een netwerksite. We zullen zien.

Ruzie om een schilderij wat bij verkoop blijkbaar al gedeeltelijk eigendom was van een museum. Heel erg bizar. Nog meer ruzie, al meer dan 10 jaar wordt er geruzied over de glasplaatnegatieven van Ansel Adams. Daar hebben ze nu eindelijk een compromis over getroffen. De verkoper mag niet de naam Adams gebruiken, maar mag ze wel verkopen.

– Ieujw, jakkie bah, zo krijg je dus een 6-pack in 6 seconden.

– Hennesey Youngman weet natuurlijk alle antwoorden om je werk in musea te krijgen.

 

– Slipknot goes hiphop…

Amsterdam vindt dat ze internationaler moet worden in de kunst- en cultuurwereld. Dat valt natuurlijk alleen maar te bemoedigen.

– Subsidieproblemen blijven aan de orde. Ik begrijp er zelf al bar weinig meer van wat ze allemaal bedenken. Maar in elk geval, het tussenjaar 2013 wordt overgeslagen en zo zou voor instellingen al eerder duidelijk moeten zijn wat de vereisten zijn.

China haalt Engeland in als het gaat om het kopen van kunst en andere artefacten. Nu staat Amerika op plaats 1, China op 2, Engeland op 3.

David Hockney komt met een interessante visie op de waarde van afbeeldingen.

– Inzendingen, suggesties en opmerkingen zijn niet welkom. 😉