wilde ideeën en leesvoer (39)

De updates van de afgelopen week. – Voor iedereen die het nog niet weet, How to Behave in a Museum. – Ondertussen wordt er een museum gebouwd voor een 66.000 […]

De updates van de afgelopen week.

– Voor iedereen die het nog niet weet, How to Behave in a Museum.

– Ondertussen wordt er een museum gebouwd voor een 66.000 topstukken uit een privéverzameling. Gekkenwerk want het pand zelf kost al ruim 750 miljoen, maar super dat iemand het doet! In Rusland blijkt inmiddels iemand te zijn met een soortgelijk plan, alleen dan mag het slechts 400 miljoen gaan kosten. Wat natuurlijk ook idioot is.

– Ook idioot, maar ergens ook begrijpelijk, een wanhopige suppoost gijzelt enkele topstukken uit een museum omdat hij geen huis meer heeft. Helaas voor hem werden de werken van hem gestolen en zit hij inmiddels achter de tralies.

Jurassic Park lijkt toch nog waarheid te worden. Misschien niet met een T-Rex, maar wel met andere al lang uitgestorven dieren, namelijk Mammoeten.

Halbe Zijlstra krijgt les van mensen uit de cultuursector. Wij zijn vooral benieuwd naar wat Halbe ermee gaat doen.

– Over het Amerikaanse model gesproken, want daar hamert Zijlstra zo op, blijken steeds minder jongeren cultuureducatie gehad te hebben. Gelukkig zijn er nog computers met internet.

– Voor iedereen die muziek wil luisteren bestaat er al een poosje spotify, maar volgens Incubate is het een uitvinding van Frank Zappa in 1983. Zeer vooruitstrevende man dus.

– Nog meer muziek, of minder…

– De themesong van Men in Black, ook wel een van de leukste feelgoodfilms zonder veel sentiment, gedaan op ukelele met Will Smith die zijn tekst niet weet. Gewoon, omdat het grappig is.

– Ook leuk, de speelfilm van The Simpsons komt eraan.

AVRO’s Close Up aflevering over Renoir, verplichte kijkkost.

Guerrilla-gardening, het bestaat en het is tof.

Schuilen in het Rijks op TV.

Nieuwe Michelangelo gevonden, althans dat wordt er beweerd. Verder is er nergens een foto te zien, dus even afwachten of het echt zo is.

– Over een andere klassieker, de Da Vinci, is ook weer iets te doen, Mona Lisa was toch wel een man, of toch niet. Eindeloze discussie.

De Brabantse roots van Vincent van Gogh zijn buiten Brabant nogal onbekend. Jammer, want hij is toch echt een Brabander.

– Even, eenmalig, gaan we ons verlagen tot een soort geenstijl niveau. Maar eerlijk is eerlijk, dit is angstaanjagend, vooral die laatste!

Tacita Dean komt er achter dat de 16mm en 35mm dreigen te verdwijnen. Dat is niet gek, want alleen in de kunstwereld worden deze nog gebruikt. Actie is nodig vinden ze aan de andere kant van de Noordzee.

Het schilderij van Courbet, de geboorte van de wereld, mag niet op Facebook. Jammer.

– Oeps…

– Inzendingen, suggesties, klachten, huwelijksaanzoeken, altijd welkom op het vaste adres.