wilde ideeën en leesvoer (36)

De updates van deze week.

De Denker van Rodin is weer in volle glorie te zien.

In de VS houden musea gewoon onderlinge weddenschappen om hun collectie uit te breiden aan de hand van de Superbowl. Leuk en is vooral weer eens wat anders dan smijten met miljoenen. Dat zullen ze hier in Nederland niet zo snel doen met Ajax versus PSV (of een willekeurige andere voetbalwedstrijd).

– Via @femkeh iets tegen die verschrikkelijke bedrijven die je bellen en lastig vallen met van alles. Het tegenscript.

– Ehm, @MuseumSukkel gaf deze link door, een blog waarin mensen standbeelden na doen in musea en dergelijke. Posing at the Louvre. Angstaanjagend of leuk, of beide.

– Offeh, weer eens wat anders om uit te drinken

Kunst levert meer op dan aandelen. Natuurlijk, een aandeel ziet er niet mooi uit als je het aan de muur hangt en kunst levert dus aanzienlijk meer esthetisch genoeg. Ow, maar dus ook financieel.

De Mona Lisa was wederom in het nieuws, nu weer wordt er beweert dat het een man is. We hebben zo ongeveer dan toch alles wel gehad? Mooi. Dan kunnen we eindelijk eens naar het schilderij gaan kijken ipv de mythes die er achter zitten.

Jeff Koons laat de rechtzaak omtrent de ballonhonden voor wat het is. Begrijpelijk, hij wist dat hij het zou verliezen maar zo heeft hij wel even een relletje en wordt zijn hond op de veilig weer net een half miljoen meer waard.

Luc Tuymans op een postzegel. Mooi, ik ga er speciaal de grens voor over.

Rembrandt gebruikte meel in zijn verf, om deze plakkeriger en transparanter te maken. In elk geval, ik ga het eens testen. “Hij (Rembrandt, red.) was ongetwijfeld op zoek naar speciale effecten,” meent onderzoeker Jana Sanyova. “Rembrandt staat bekend als een heel ingenieuze en inventieve experimenterende kunstenaar die zijn materialen uitzonderlijk goed beheerste. Dat hij op het hoogtepunt van zijn carrière meel introduceerde laat wel zien dat hij van een uitdaging hield.”

Waarom recensies er nog toe doen. Oftewel, waarom zou iemand uberhaupt dit blog nog volgen? Nou, daar zijn dus gelukkig toch nog argumenten voor. Al zijn er ook tegengeluiden.

–  Het Scheringa museum, daar is op het beslag wederom beslag gelegd. Poeh, wat een gedoe.

Op een Pieter Breugel blijkt ineens een heus sadistisch martelspel afgebeeld te zijn.

– Hoe je de kaartjes van vakantie van 50 jaar terug leuker zou kunnen maken, inderdaad, UFO’s en aliens er in stoppen!

– De leukste autoreclame die ik ooit gezien heb. Nog nooit ook zo weinig auto gezien in een autoreclame.

– Dat was weer een week. Inzendingen, suggesties, opmerkingen, klachten, ze mogen allemaal naar info@Lost-Painters.nl