wilde ideeën en leesvoer (34)

De updates van deze week. Zien we iets over het hoofd, of suggesties, of aanmerkingen, of andere klachten, aarzel niet en neem contact met ons op. Inzendingen en recensies zijn […]

De updates van deze week. Zien we iets over het hoofd, of suggesties, of aanmerkingen, of andere klachten, aarzel niet en neem contact met ons op. Inzendingen en recensies zijn altijd welkom!

-Wij weten nog van niets, maar ineens kregen we via de heren van Whatspace te horen dat we iets gaan cureren op Incubate Festival. We denken er dus nog rustig even over na.

“Whatspace, Vatican Analog en Lost Painters cureren een zaal”

– We hebben op Facebook 200 Likers, een mijlpaal zij het van bescheiden formaat. Aanvankelijk wilde we nog iets leuks gaan doen met #200, maar wat bedenk je voor Daan Samson? (ideeën welkom!)
–  There is an I in Team. Teamwork kan alleen bestaan met een individu die de knopen doorhakt.

– Verdwaalt in de melkweg van Star Wars? Hier is de kaart.

TS2AS, oftewel de groep die Times Square wil veranderen in een kunstplein, hebben hun begin budget van 10.000 euro bij elkaar! Super om te zien dat er toch nog een hoop mensen geloven in de kunst. We houden je op de hoogte van het verloop van dit initiatief.

Natuurlijk was er afgelopen week de rel tussen Jonas Staal en ANGRY van het fotomuseum. Hoop gedoe maar zie hier de brieven over en weer.

– Nog meer Daan Samson, Art Babes. We zijn benieuwd, de preview ziet er veelbelovend uit in elk geval.

Museumdirecteuren beginnen elkaar de zwarte piet toe te spelen. Vooral de directeur van het Rijksmuseum haalt uit naar De Appel, Bak, Witte De With en het Abben zouden bezig zijn met een kringgesprek. Beetje vreemd dat een museum dat nauwelijks open is, en gegarandeerd is van financiële steun. Pot verwijt de ketel dus. Ze hadden er beter aan gedaan elkaar te ondersteunen in tijden dat het allemaal iets minder dreigt te gaan.

Zijlstra en ook Rutte blunderen met cijfertjes… dreigt vaste prik te worden.

Nog meer politiek, FNV en KIEV willen de BTW verhoging gaan aanvechten bij de rechter. Dat wordt spannend. Ze vragen overigens ook voor voorbeelden uit de praktijk. Dus meld je aan als je denkt dat ze iets met jouw werk kunnen doen!

– En nog iets meer belasting problemen, voortaan kan kunst niet meer als kunst de grens over steken. Bestaat het werk toevallig uit TLlampen moet er importbelasting betaald worden over een percentage van het gehele werk. Dat schiet lekker op als je een minimalistisch TL werkje hebt van enkele miljoenen euro’s. De kunstwereld is dus not amused.

– Heeft iedereen al kaartjes voor Art Rotterdam? Zo niet, We Like Art geeft flinke korting! Overigens, heeft @ArtRotterdam sinds kort ook Twitter.

Kunst kopen hoeft binnenkort niet meer bij een beurs, kunst kopen met de muis kan nu ook op hoog niveau. Er is een heuse virtuele art fair op internet met grote namen, de VIP ART FAIR.

De tien meest belangrijke muzes. Leuk om te weten wie de inspiratiebronnen waren achter de kunstenaars (en gelukkig zonder Picasso zijn lijstje).

De Amerikaanse regering geeft een gestolen Edgar Degas terug aan Frankrijk. En zo hoort het ook. Andere gestolen kunst dook op bij een galerie en toevallig kwamen de oude eigenaren via een catalogus de werken tegen waaronder een Corot.

– Martin Creed heeft een nieuwe show (zie hier bij Whatspace) maar gaf ook een interview over waarom hij weer is gaan schilderen.

“I stopped painting because at art school I didn’t feel like I could make a painting. How could I choose a composition? Colors? I couldn’t match my feeling up with the paintings I used to see when I first got into art as a teenager — and I certainly couldn’t match it up with the paint I had in front of me, so I tried to forget about it. I think I also stopped painting because I wanted to make work that had the process in it. That’s what I wanted to show in my work, and I thought I could do this better in, say, theatrical presentations like The Light Going On and Off (Work No. 227, the lights going on and off, 2001 is de installatie waarmee Creed de Turner Prijs won), which makes itself while you watch it. But recently I’ve been thinking that I could do paintings that show how they are made.”

De beste plaatsen in de wereld om cultuur op te snuiven. Opmerkelijk genoeg staat op de eerste plaats een Nederlands instituut! Kroller-Muller! Daar gaan we binnenkort met het blog hier ook maar eens naartoe.

Dennis Hopper schoot ooit op een Andy Warhol. Niet op hemzelf maar op een werk van hem. Het werk met kogelgaten werd verkocht voor een dikke 300.000 dollar.

Edwin Stolk (van Strange Messenger blog) had succes met zijn rij voor de Appel. Hij heeft alleen nog niets gehoord van Halbe, dat is dan weer jammer.

– Nog meer fun in afbeeldingen. (via Whatspace)