wilde ideeën en leesvoer (33)

Het nieuws van afgelopen week. En wat voor nieuws.

– De Mona Lisa, er is weer een Da Vinci Complot. Dit keer verwijzen heuse nummers in de achtergrond naar een brug die er niet meer zou zijn. Ach, waarom ook niet.

– Kijkvoer hebben we deze week ook, eerst Gilbert en George en dan Wim T Schippers en Hans Hartog Den Jager (zie hier onder) Bij DWDD over natuurlijk zijn Pindakaasmonochroom. Overigens, ik heb zelf een lichte pinda allergie en vind het geweldig.

– En een erg strakke actie in Vlaanderen waar ze genoeg hebben van de wachttijden en doorverbind menu’s bij Mobistar, de Vlaamse T-Mobile.

– Lady GaGa, kunst of niet. Wij hebben het fenomeen al meermalen (hier en hier) aangekaart maar nu vraagt ook RTL4 het zich af. Roos van der Put (van KunstBeeld) geeft haar visie.

– Wie is er een fan van The Smiths? Janice Whaley heeft alle Smiths tracks (en zo heel erg veel zijn het er dan ook weer niet) opgenomen met enkel en alleen haar stem. Geniaal.

Cindy Sherman spreekt zelf. Dat doet ze meestal via een alter ego dus erg goed interview.

– Pollock mocht niet rokend op de postzegel.

Jeff Koons maakt ruzie om ballon honden als boekensteunen. Beetje dom want moeten nu dan ook alle clowns geld gaan betalen aan Koons?

Halbe Zijlstra geeft zijn eerste interview als minister en blundert er op los. Wie klaagt hem als eerste aan voor wanbestuur? Lees vooral de reacties want die zijn soms vlijmscherp. Want, wees eerlijk, publiek moet een rol gaan spelen in waardeoordeel? Dat klinkt een beetje als zinloos. Immers, goed draaiende instituten hebben waarschijnlijk minder geld nodig dan de instituten die minder bezoekers krijgen. De vergelijking met Van Gogh is ook wel erg dom, wat weet de man wel van kunst? Deze man heeft niet opgelet op school bij de lessen kunstgeschiedenis.

– Diezelfde Halbe Zijlstra geeft miljoenen subsidie voor renoveren en restauratie van diverse gebouwen.

– Echt, kijk dit, dit zijn echt zaagskills. Onmogelijk maar toch echt.

– En dat was het weer voor deze week. Inzendingen, suggesties, opmerkingen en klachten zijn altijd welkom. Reageer, mail, tweet of Facebook ons.