wilde ideeën en leesvoer (28)

De updates van deze week. – Voor iedereen die het nog niet wist, dus gewoon downloaden. (via Inlog) – Verplicht kijkvoer bij de Avro, de laatste Close Up ging namelijk […]

De updates van deze week.

– Voor iedereen die het nog niet wist, dus gewoon downloaden. (via Inlog)

Verplicht kijkvoer bij de Avro, de laatste Close Up ging namelijk over kleur. Nu geen gezeur over Goethe of hoe mooi kleur is, nee, juist uitgebreide informatie over hoe we als mens kleur beschouwen en waarom dat biologisch en evolutietechnisch zo belangrijk is.  Kijken dus!

Vice magazine stelde een kunsteditie samen. Met onder andere interview met Ryan Trecartin, naakt modellen, een uitgebreid interview met Herman Nitsch, de slechtste kunst van Nederland en nog veel meer, leesplezier dus.

De Turnerprize ging de deur uit, voor het eerst in zijn geschiedenis voor een niet fysiek werk, namelijk geluidskunst. Een uitvoering van het schotse volkslied is schijnbaar voldoende om Suzan Philipsz de prijs te gunnen. Critici zeggen terrecht dat het een muziekstuk is en geen beeldende kunst. Maar ach, dan heeft de Turner prijs in elk geval weer haar controversiële imago terug.

– Een klok, maar dan anders.

Manifold Clock from Studio Ve on Vimeo.

– Eh, sommige foto’s slaan gewoon nergens op en zijn zo lachwekkend dat ze daarom hier komen te staan. Nu, dit is er weer zo een.

– Sommige musea kopen vuige rock n roll aan op vinyl. White Stripes zijn goed bezig!

– Belastinggedoe, Een idee is van de schouwburg een seksshow-schouwburg te maken. Ook daarvoor blijft de 6 procent regeling in tact. Dancefeesten vallen onder podiumkunst, maar als het ‘bewegen op muziek’ genoemd wordt, dan is het sport. De belasting op sport blijft maar 6%. Probleem opgelost, meer seksshows en meer bewegen. Nu nog de gewone beeldende kunst.

Genomineerden voor de Prix de Rome zijn bekend gemaakt. Uit tweehonderd inzendingen werden Priscila Fernandes, Ben Pointeker, Pilvi Takala en Vincent Vulsma gekozen. Wat moeten we daar verder dan nog over melden?

– Gewoon leuk bedacht.