Wilde ideeën en leesvoer (273)

Het nieuws van de afgelopen week; – Er was vooral heel veel te doen rondom geld, veel geld. Een kunstenaar die niet wil leveren zorgt er voor dat de verzamelaar maar […]

Het nieuws van de afgelopen week;

– Er was vooral heel veel te doen rondom geld, veel geld. Een kunstenaar die niet wil leveren zorgt er voor dat de verzamelaar maar stopt met het kopen van werk van levende kunstenaars.
De andere kunstenaar heeft in een klap 294 werken niet authentiek verklaard. Dat is raar, want hij werd er wel voor betaald. En elders wordt duidelijk dat galeries soms verzamelaars dwingen werk te kopen wat ze misschien wel helemaal niet willen hebben, om zo uiteindelijk wel een werk te mogen kopen van de kunstenaar die ze begeren.

– Twee proefballonnen op een plein in Rotterdam als test voor een 1,5 miljoen kostend project. De gemeente betaald slechts een derde en waar de rest vandaan moet komen is nog onduidelijk. Geen bedrijf dat er aan denkt om na deze negatieve publiciteit een miljoen bij te springen lijkt me.

Een man probeerde een valse Van Gogh te verkopen voor 15 miljoen, met valse certificaten van echtheid van het Van Gogh Museum die het werk ook zouden willen kopen, de potentiële koper vernam alleen van het Van Gogh museum dat ze van niets wisten. Overigens hebben ze daar sinds kort Heineken als sponsor (Van Gogh biertje iemand?)

Chinese miljonair gaat 17 winkelcentra bouwen verspreid door China. En er is enkel kunst te koop.

In België gaat er meer subsidie naar de achteruitkijkspiegels van bestelwagens dan naar de kunst.

Hoe kunst irrelevant werd. Must read.

Dismayland van Banksy.

Jongen struikelt in duur schilderij in Taiwanese tentoonstelling over Da Vinci.

De katten en kunst quiz. Voor gevorderden.

– …

11863222_10206589777335675_6447564555742865498_n