Wilde ideeën en leesvoer (271)

Het nieuws van de afgelopen week; – Tom Cruise naakt als kunstwerk ter ere van zijn 25 jarig jubileum bij Scientology. – Corruptie en kunst gaan hand in hand. – […]

Het nieuws van de afgelopen week;

Tom Cruise naakt als kunstwerk ter ere van zijn 25 jarig jubileum bij Scientology.

Corruptie en kunst gaan hand in hand.

Waar kwam de fascinatie voor kunst nu eigenlijk vandaan van de Nazi’sen hoe ging dat in zijn werk. Interessant stuk.

Er is een derde Nazipaard opgedoken, op een schoolplein.

In Nuenen is ruzie ontstaan naar aanleiding van een beeld op basis van De Aardappeleters van Van Gogh. Het mag gezegd worden, er wordt al zoveel rotzooi om Van Gogh heen gemaakt, dan kan dit er ook nog wel bij.

Egbert Dommering analyseert de zaak Bert Kreuk vs Dahn Vo. Deze week werd ook bekend dat de advocaat van Vo zich terug trekt.

De FBI wil na 25 jaar nog altijd een megakunstroof oplossen.

Bij de familie Philips zou er naast een dure klok een Rembrandt gestolen zijn volgens de Telegraaf. Maar, dat zou helemaal niet kunnen volgens oa Van de Wetering. De politie maakte dan ook al snel bekend dat nergens beweerd zou zijn dat het een Rembrandt was maar van een leerling.

8 geheimen van Gagosians succes.

Waarom die artist statements van nu eigenlijk volledige onzin zijn. Als je ze toepast op de oude meesters merk je het direct.

Een grootste archief met dierengeluiden ter wereld is nu gratis toegankelijk voor iedereen, je weet maar nooit waar het voor van pas komt.

– Kermit de kikker over creativiteit…

Keith Haring binnenkort in de Kunsthal ook

tumblr_nrh99sqyCC1u1udiho1_500