Wilde ideeën en leesvoer (268)

Het nieuws van de afgelopen week;

De rel tussen Dahn Vo en verzamelaar Bert Kreuk ettert verder. Dahn Vo stelt een nieuw niet zo heel sympathiek werk voor en Kreuk is not amused.

– In Duitsland dreigde een andere rel te ontstaan. Baselitz haalt uit een aantal musea werken terug als protest tegen een nieuwe wet die de export van kunstwerken die mogelijk van nationaal belang zijn binnen Duitsland te houden. Gerhard Richter dreigde vervolgens hetzelfde te doen. Als reactie liet de Duitse cultuurminister weten de regeling aan te passen.

– Passend bij de tijd van het jaar en ik heb afgelopen week ook op een eilandje in de Middelandse zee mijn best gedaan, hoe bouw je volgens de architect Renzo Piano het beste zandkastelen.

Deel 1 van de belangrijkste galeries in Europa volgens Artnet. Ben benieuwd of er in deel 2 wel galleries uit Nederland zitten.

Man koopt van €83,- een foeilelijk schilderijtje, blijkt het een Sigmar Polke van €6.500.000,- te zijn.

Het beroven van een bank als performance blijkt dus toch een slecht idee…

De eerste aankoop van Ruf voor het Stedelijk was een ouder werk van Genzken, het is dus geen verrassing dat er van haar een groot retrospectief in het Stedelijk komt.

Ingewijden weten al veel langer dat het rommelt met de musea in Breda, het ene museum wordt door de gemeente praktisch onmogelijk gemaakt maar met een prachtige collectie, het andere is geprivatiseerd maar komt inhoudelijk absoluut niet van de grond. Maar nu is zelfs de gemeentebestuur er over gevallen.

Uit de categorie ‘Opmerkelijke Architectuur’, een kerk in de vorm van een kip in de Middle-Of-Nowhere ergens in de Indonesische jungle.

– …

11737811_925025027555961_6225723999061144730_n