Wilde ideeën en leesvoer (263)

Het nieuws van de afgelopen week; – Vandaag begint ArtBasel, een van de meest invloedrijke kunstbeurzen ter wereld. Hoe dat in elkaar zit lees je hier. Het aantal internationale beurzen lijkt […]

Het nieuws van de afgelopen week;

Vandaag begint ArtBasel, een van de meest invloedrijke kunstbeurzen ter wereld. Hoe dat in elkaar zit lees je hier. Het aantal internationale beurzen lijkt overigens te stagneren na een snelle groei de afgelopen tien jaar van 55 tot 180. Niet vreemd want veel verzamelaars die die beurzen moeten voedden geven aan beurzenmoe te worden.

22 kunstinitiatieven ontvangen een werkbijdrage van het Mondriaan Fonds. Er waren maar liefst 150 aanvragen en dat zet je toch te denken of er misschien niet wat meer instellingen een kleine bijlage kunnen gebruiken.

Rotterdamse kunstraad is nog steeds niet positief over het Depot dat inmiddels inderdaad een prestigeproject aan het worden is.

Kort interview met Carmen Herrera.

Er komt een fontein van Mark Manders aan het Amsterdamse Rokin. Met een kostenplaatje van een miljoen.

Er zou (wederom) sprake zijn van een verband tussen creativiteit en mentale aandoeningen.

Ik wist niet eens dat Rietveld zelfs een kerk had ontworpen, nu hopen de erven er een Rietveld museum van te maken.

Stuur uiterlijk zaterdagnacht 24:00 je werk in voor de Open Call, alle inzendingen worden gepubliceerd.

– Misschien een beetje vreemd om dit hier te laten zien, maar weet even niet snel waar anders. Deze film van Charles & Sarah stond centraal in hun tentoonstelling bij Z33 te Hasselt en was recentelijk te zien bij Cinnnamon te Rotterdam. Het is een prachtige film. Momenteel zijn ze aan het werk voor een solopresentatie bij Nest te Den Haag waar ik nu al naar uit kijk.