wilde ideeën en leesvoer (23)

De updates van deze week. We zijn zelf deze tijd nog al druk bezig met van alles. Vandaar minder blogposts en minder aandacht op het twitter/facebook netwerk.Toch een aantal dingetjes […]

De updates van deze week. We zijn zelf deze tijd nog al druk bezig met van alles. Vandaar minder blogposts en minder aandacht op het twitter/facebook netwerk.Toch een aantal dingetjes mee weten te pakken.

Tilburg krijgt een “culturele barometer”. Zodoende willen ze kijken of ze het imago van Tilburg in de rest van het land een beetje kunnen opkrikken.

Google maps vetraald zich schijnbaar prima naar het echte leven.

Heel mooie website over Monet.

De subsidies van de Mondriaan Stichting zijn bekend. Ondertussen zijn ze er in Den Hoog nog altijd niet over uit hoe het nu precies moet met kunst en subsidie en BTW. Maurice de Hond deed onderzoek naar intresses in kunst en opleiding etc met shockerende resultaten. Dus zo blijk kunst wel gerechtvaardigd te zijn voor de elite. Duidelijk dat wie er op PVV gestemd hebben meestal niet de meest hoogopgeleide mensen zijn.

– Geld is voor sommige anderen geen probleem. Jeff Koons verkoopt weer een werkje voor een 25 miljoen, Modigliani levert 68 op in plaats van de gedachte 40 en ook Picasso deed het prima.

– Ondertussen laat de Gemeente Amsterdam een peperduur schilderij wegrotten door urinelucht.

– Remix van de Disney klassieker Sneeuwwitje tot het iets compleet nieuws oplevert.

Het Nationaal Historisch Museum, moeten we het daar nog over hebben? Wat een gedoe.

Maak zelf een Pollock op je beeldscherm. Scheelt aanzienlijk in de verf. Al eens eerder gezien maar nu gebruikt als marketingstunt voor muziek. (Via @Pimvandewerken, die heeft overigens een super muziekblog!)

– Ook via Pim komt een interview met geluidskunstenaar en producer (o.a. Roxy Music, Coldplay en U2) Brian Eno. Wereldberoemd voor het uitvinden van Ambient muziek. “Popgeschiedenis is een grote poging om de boel te belazeren.”

– Escher hield ook van tennis…

On Kawara in het Stedelijk heeft te weinig lezers. Volgens het Stedelijk omdat ze te laat begonnen zijn met het werven van mensen. Dus, schrijf uw allen in!

– Varen als in altijd zinken. Dat moet er heel raar uitzien als dat voorbij gedobberd komt.


– en de leuke positieve afsluiter voor deze keer.