Wilde ideeën en leesvoer (204)

Het nieuws van de afgelopen week; – Prijzen, de genomineerden voor de Vincent Award zijn: Pierre Huyghe, Manfred Pernice, Willem de Rooij, Anri Sala en Gillian Wearing en de drie genomineerden […]

Het nieuws van de afgelopen week;

– Prijzen, de genomineerden voor de Vincent Award zijn: Pierre Huyghe, Manfred Pernice, Willem de Rooij, Anri Sala en Gillian Wearing en de drie genomineerden voor de Wolvecampprijs 2014 zijn: Esther Tielemans, Wafae Ahalouch en Marijn van Kreij.

Nou, dit zijn ze dan, de drie staatsportretten van Willem Alexander. Ik zou niet graag in de schoenen staan van de kunstenaars in kwestie maar kunnen we dit de volgende keer niet beter toch aan professionele portretkunstenaars overlaten?

– Ik kwam het zowel op Art Cologne als Art Brussel tegen, het werk van Peter Dreher die dag in dag uit hetzelfde glas schildert op kleine paneeltjes. Hyperallergic geeft enige duiding aan het werk.

– Een nieuw boek van Don Thompson (van dit boek) die op de kunstmarkt basht en een bijbehorend artikel waarin het wordt uitgelegd.

Museum van Bommel van Dam verhuisd en moet inkrimpen.

De postzegels uit Finland die een eerbetoon zijn aan Tom of Finland die bekend werd van homo-erotische tekeningen zijn niet aan te slepen.

Een Rothko kopen voor 400 dollar maar jaren bezig zijn het te laten erkennen…

Lessen creativiteit van Vincent van Gogh.

Richard Serra maakt werk voor in de woestijn van Qatar

– Computerclub vind in opdracht van Cory Arcangel digitaal werk van Andy Warhol op onleesbare floppy’s.

“Johan Vlemmix wordt kutkunstenaar” (gelukkig zijn het niet mijn woorden).

Het Mondriaan Fonds heeft een plattegrond gemaakt om wegwijs te geraken van alle regelingen die er zijn. Handig overzicht dus.

– Suggesties zijn altijd welkom…