Wilde ideeën en leesvoer (201)

Het nieuws van de afgelopen week; – Nieuwe directeur voor Stedelijk bekend, het is Beatrix Ruf geworden. Ze zal vanaf 1 november full-time aan de slag gaan. – Afgelopen weekend was […]

Het nieuws van de afgelopen week;

Nieuwe directeur voor Stedelijk bekend, het is Beatrix Ruf geworden. Ze zal vanaf 1 november full-time aan de slag gaan.

Afgelopen weekend was het museumweekend, dat wordt volgend jaar een museumweek.

– Obama deed dus het Rijksmuseum aan. Want, hij meende iets te kunnen leren van Vermeer en Rembrandt. Wie overigens dacht dat de containers bij het Van Gogh ter bescherming van Obama waren heeft het mis, het was ter bescherming van de werken van Van Gogh tegen Obama.

Why I Hate Post-Internet Art (via @Trendbeheer).

George Bush “had een Rembrandt in zijn lichaam”… dat zien we ook aan zijn portretten van zijn collega’s.

Over de curator als auteur.

– Ik zit de laatste dagen enorm te klooien met mijn werkritme. Dus even checken hoe de grote namen uit de geschiedenis hun gemiddelde dag indeelden… in elk geval sliepen ze soms maar bar weinig.

Jerry Salz maakt gehakt van Stefan Simchowitz, iemand die bekend staat als een zogenaamde flipper. Dat is iemand die dus kunst inkoopt om vervolgens snel met winst te kunnen verkopen. Nu is het niet zo interessant de persoonlijke vete te lezen, maar wel wat een flipper is.

– Het ABC van Duchamp.

26 miljoen voor een kopje, dan zit er niet eens een schoteltje bij.