Wilde ideeën en leesvoer (198)

Het nieuws van de afgelopen week – Het afgelopen jaar is de wereldwijde verkoop van kunst en antiek met 8% gestegen tot 47,4 miljard euro. (hoezo crisis?) Meer informatie hier. – […]

Het nieuws van de afgelopen week

– Het afgelopen jaar is de wereldwijde verkoop van kunst en antiek met 8% gestegen tot 47,4 miljard euro. (hoezo crisis?) Meer informatie hier.

In Australie wordt het mogelijkerwijs zo dat je in de toekomst geen sponsors mag weigeren om politieke redenen als kunstfestival (of andere hoedanigheden met cultuur). Een beetje vreemd dat iedere vorm van moraal kan worden afgekocht op die wijze.

– Bekende reeks werken van Turner onder de noemer ‘Burning the Houses of Parliament‘, gaan waarschijnlijk niet over de Houses of Parliament, maar over de London Tower die een paar jaar daarvoor ook in lichterlaaie stonden.

Interview met Yoko Ono bij the Gaurdian (via @Kunstbeeld), moet eerlijk bekennen het nog niet gelezen te hebben.

– Na het bericht dat Manifesta 10 toch zal plaatsvinden in Sint Petersburg ondanks de politieke omstandigheden hebben de eerste kunstenaars zich teruggetrokken van het evenement. Daarnaast keren ook Poolse kunstenaars zich af van Manifesta.

Nog even goed doorsmeren met verf, voor 15mei kun je je werk insturen voor de Koninklijke Schildersprijs. Je weet wel, voor het mooie geldbedrag en een handdruk van de Koning.

1623551_745715942108343_1305863671_n