Wilde ideeën en leesvoer (194)

Het nieuws van de afgelopen week; – RAW Art Fair trok dit jaar 15.000 bezoekers, wat meer is dan het jaar ervoor. Punt van aandacht is wel dat ze volgend […]

Het nieuws van de afgelopen week;

– RAW Art Fair trok dit jaar 15.000 bezoekers, wat meer is dan het jaar ervoor. Punt van aandacht is wel dat ze volgend jaar anders gaan heten uit angst voor G-Star, al probeerden ze dat in het persbericht heel anders in te kleden.

Hier nog een mooie achterafanalyse van The Art Newspaper van Art Rotterdam die het vooral goed doet in de onder de €10.000,- prijsklasse. 

De verziekte relatie tussen kunst en geld… als je het mij vraagt is het altijd al zo geweest. Handige tool om te speculeren met kunstwerken als aandelen, kopen kopen, of verkopen? (ik hoop er never nooit niet tussen te komen met mn werk.)  Misschien ook handig voor Bert Kreuk, die verkocht gedeelte van zijn beeldbepalende collectie na presentatie in GemeenteMuseum Den Haag. George Knight vat het incident samen.

De 10 grootste videokunst-verzamelaars, waarvan meerendeel blijkbaar vrouw is en dat schijnt ook nieuwswaardig te zijn.

Kunstenaar gooit peperdure vaas van Ai Weiwei kapot omdat het museum maar eens moet stoppen met internationale blockbusters en meer aan haar eigen regio moet denken. Valt veel voor te zeggen. En ach, Ai Weiwei gooit zelf ook regelmatig vazen kapot dus die ene vaas zal er niet zo toe doen toch?

– Kunstenaars zien inkomen drastisch dalen vanwege de bezuinigingen.

– Lorenzo Benedetti gaat van de Vleeshal naar de Appel.

– Vier docenten weg bij de Ateliers; Marlene DumasFiona Tan,Willem de Rooij en Melvin Moti.

– Mondriaan Fonds heeft spijt van gang van zaken omtrent Iris van Dongen en Koos Breukel omtrent dat staatsportretgebeuren. Over plagiaat en copyright voor de kunstwereld valt nog veel uit te zoeken, in VN een achtergrond artikel wat zeer de moeite waard is.

Museum de Lakenhal mag verbouwen en uitbreiden.

Het zal je maar gebeuren als museum dat je ineens de helft van je eregalerie zo de vloer in ziet verdwijnen…

Sounds from Hell, volgens Jheromius Bosch dan.

Leger van het Guggenheim in Venetie is in elk geval niet van Leger.

– Kijkvoer van Stuart Hall worth watching;