wilde ideeën en leesvoer (18)

In een week waarin er veel gedoe is over een wel of niet kabinet, ook nog ander nieuws. Voor klagen over de PVV etc kunt u terecht bij de bekende […]

In een week waarin er veel gedoe is over een wel of niet kabinet, ook nog ander nieuws. Voor klagen over de PVV etc kunt u terecht bij de bekende blogs.

– Want, door al dat geklaag over geld; subsidies en bezuinigingen, zouden we bijna vergeten dat we ook nog zonder geld zouden kunnen leven. Zie hier het voorbeeld.

– Deze week heeft Damien Hirst weer eens bewezen zelf weinig problemen te hebben met geld, van 1 miljoen maakt hij er zonder problemen 10 miljoen van. Een installatie met daarin veel verwijzingen naar andere kunstenaars waaronder Magritte en Bacon.

– De leukste bar naam + uithangbord dat we ooit gezien hebben.

– We wisten al dat we van kunst ziek konden worden, maar een Pollock schijnt te helpen tegen liefdesverdriet. Het is maar dat je het weet.

Mocht je ooit valse schilderijen denken te hebben, moet je kunnen aantonen dat ze vals zijn. Lijkt ons vrij duidelijk.

– Van Gogh toch niet knettergek, of, dat was hij wel maar door een vergiftiging… Zo zomaar kunnen.

Hitler zijn schilderijtjes brengen klein fortuin op. Als kunstschilder nooit zo een heel erg groot succes, als dictator des te meer. Wat zouden de schilderijen van Wilders doen over 50 jaar na zijn dood?

Dan een volstrekt onrelevant nieuwsfeitje over Google. Wel leuk om te weten dat we ooit Google hebben kunnen kopen voor een fractie van wat het nu waard is.

– En als we dan toch bezig zijn, dit is ook volstrekt onrelevant, maar wel heel leuk. (let op de climax onderin.)

– Ten slotte, meer relevante maar toch nog steeds flauwigheid…