Wilde ideeën en leesvoer (169)

De wekelijkse nieuwsupdates tussen het schilderen door; – Het Rijksmuseum heeft inmiddels een miljoen bezoekers verwelkomt en kreeg de afgelopen maanden ook meer Nederlanders dan buitenlanders op bezoek. – Berlijn […]

De wekelijkse nieuwsupdates tussen het schilderen door;

Het Rijksmuseum heeft inmiddels een miljoen bezoekers verwelkomt en kreeg de afgelopen maanden ook meer Nederlanders dan buitenlanders op bezoek.

Berlijn krijgt een nieuw museum voor moderne kunst.

Het Kröller Muller ontvang mooie aanvulling op de collectie van Arts & Projects.

Moeder van een van de Beastie Boys leden doneert belangrijk werk van Veronese aan museum.

– Leesvoer: Over dat boek over Jan Hoet, over Brussel als hotspot, over de verzekerde waarde van de Schoonhovens die gestolen waren (scherp opgemerkt van Ruyters), over een omslagpunt in de popcultuur met dank aan een optreden van Miley Cyrus en tenslotte nog een stuk over Cumbia waar Dick Verdult een groot aandeel in heeft.

Gratis catalogi uit MetMuseum.

De flater van afgelopen jaar van het Mondriaan Fonds onder de noemer Prospects en Concepts krijgt een herkansing en verhuist mee naar de Van Nelle Fabriek bij Art Rotterdam.

Waarom je als kunstenaar niet meer in grote steden zoals Londen wil zitten.

Koen Vanmechelen ontvang prijs voor hybride kunst.

Genomineerden van de schildersprijs bekend, een groot aantal bekende namen en ook enkele nieuwe.

Niels Bekkema, Willem Besselink, Rob Bouwman, Roos van Dijk, Koen Doodeman, Jeffrey Dunsbergen, Renske Liesje van Enckevort, Anne Forest, Peggy Franck, Dimitar Genchev, Raquel van Haver, Wieteke Heldens, Marijn van Kreij, Philipp Kremer, Jorn van Leeuwen, Roel Jeroen van der Linden, Vladimir Girz, Hidde van Schie, Bonnie Severien, Jessica Skowroneck, Eva Spierenburg, Mari Stoel, Hugo Tieleman, Dorus Tossijn, Coen Vunderink.

1157734_315452435267233_1979497636_n