Wilde ideeën en leesvoer (161)

De nieuwsupdates van de afgelopen week; – De miljoenen fraudeur Clemens K. van het Fonds BKVB zit inmiddels achter slot en grendel op een politiebureau in Nederland. – Bijdrage van […]

De nieuwsupdates van de afgelopen week;

De miljoenen fraudeur Clemens K. van het Fonds BKVB zit inmiddels achter slot en grendel op een politiebureau in Nederland.

Bijdrage van het Mondriaan Fonds aan de cultuurstad van Europa in Nederland blijkt lager uitgevallen dan verwacht maar is nog maar liefst 7,5 miljoen.

Er is hoop voor het Jan Cunen Museum wat nu zich los wil werken van de gemeente om zodoende zichzelf te kunnen redden.

“De nieuwe opvatting luidt dat je pas autonoom bent als je jezelf kunt bedruipen.” Is al van enige tijd geleden maar nog steeds actueel?

– Voor de fotografen is het zuur, foto’s van fotografen leveren namelijk minder op dan foto’s van kunstenaars die toevallig het medium gebruiken. Dat doet ook denken aan de vraag of het medium het doel dan wel kan zijn van veel fotografen of dat dat een misvatting is?

Een mooie column van Karin van Pinxteren bij Mister Motley over het kunstenaarschap, gelukkige toevalligheden en succes.

Een overzicht van 50 belangrijke videokunstwerken uit de geschiedenis van de videokunst. Het duurt even voordat je ze allemaal gezien hebt maar zeer de moeite waard. (via @Hans den Hartog Jager)

Interessant stuk over copyright wetgeving en kunst.(via @Trendbeheer) De conclusie luidt als volgt;

[…] Using copyrighted images is transformative, and not infringing, where the artist’s expression and composition, presentation, scale, colour palette, and media are new and fundamentally different from the source materials.

Mailen zonder dat ze je tekst kunnen lezen. Handig om te spammen en handig als je eens wel wat te verbergen hebt voor NSA.

– Minder goed idee; kunstenaar laat zich ombouwen tot hond

– Waarom het werk van James Turrell niet te fotograferen is;

 

– Hoe je relatief eenvoudig maar toch goed je werk kunt fotograferen;

– Leuk, een videoclip waarin de band speelt in bekende schilderijen uit de kunstgeschiedenis