Wilde ideeën en leesvoer (160)

De wekelijkse nieuwsupdates, inmiddels al weer 160 edities; – Leuk artikel door Frank Koolen over het doorzettingsvermogen en incasseringsvermogen van beginnende kunstenaars. – Diefstal van kunstvoorwerpen moet anders zijn dan […]

De wekelijkse nieuwsupdates, inmiddels al weer 160 edities;

Leuk artikel door Frank Koolen over het doorzettingsvermogen en incasseringsvermogen van beginnende kunstenaars.

Diefstal van kunstvoorwerpen moet anders zijn dan diefstal van gewone objecten aldus de PvdA

Bij de besturen van culturele instellingen zitten opvallend weinig kunstenaars en mensen uit het culturele veld. De Appel en Witte de With zijn uitzonderingen op de regel maar hoofdzakelijk zijn het mensen uit het bedrijfsleven. Wat niet duidelijk wordt uit het artikel is in hoeverre mate het gaat om bestuursfuncties die daadwerkelijk besturen of besturen op afstand betreft.

– Kunst hoort niet in white cubes maar in bijvoorbeeld villa’s. Een leuk stuk bij MetropolisM over waarom het Jan Cunen museum te Oss moet blijven.

Voor de Paviljoens gaan de laatste dagen in, het wordt afgesloten met een werk van Martin Creed, de ruimtes worden gevuld me ballonnen.

Tegen alle bezuinigingen in komt er een nieuw kunstinitiatief in Brabant; Park. 

 

Omdat er bezuinigt wordt op educatieprogramma’s maar er nog voldoende blijkt te zijn voor taal en rekenen begint het Boijmans een pilot met taal en rekenprogramma’s in het museum. Slim bekeken.

– Het Gemeentemuseum en de Ateliers gaan samen tentoonstellingen organiseren.

“Kunst loont” over het feit dat niet alleen musea geld verdienen aan kunst maar vooral de horeca, hotels, taxi etc daar om heen.

Jan Hoet is 77 geworden en vierde dat met onder andere een biografie geschreven door Hans den Hartog Jager.

Mensen die twintig jaar geleden een Monet kochten voor 4,2 miljoen kregen er nu 23 miljoen voor.

– Is mijn rood wel hetzelfde als jouw rood?