wilde ideeën en leesvoer (16)

Het was voor Erik en mij een hectische week. Moeten we nog uitleggen dat we 8 dagen het Incubate festival hebben gepost? (dag 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 […]

Het was voor Erik en mij een hectische week. Moeten we nog uitleggen dat we 8 dagen het Incubate festival hebben gepost? (dag 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 en dag 8). Daarom deze week niet zo heel erg veel updates. Des ondanks toch nog best veel nieuws voorbij zien komen. Alle tipgevers bedankt.

– Het moge bekend zijn dat PVV het niet zo heeft op cultuur. Daar is best wat spanning over en dus een petitie om die “culturele kaalslag” tegen te gaan. Via Teun weten we dat het om 0,02% van het BNP gaat, dus echt veel oplossen zal de bezuiniging niet. Tot onze schrik bleek Wilders zelf overigens ook te schilderen. (en nee, dat is dus geen grap) Dan worden de parallellen met Hitler ook wel heel snel getrokken. Al ziet wilders misschien liever de link met Churchill…

– Ook aan de andere kant van het Kanaal, daar hebben ze wel heel gulle gevers voor musea. Een particuliere gift van 30 miljoen om wat preciezer te zijn. Waarom is dat er in Nederland niet? Overigens, ook over musea, het Stedelijk is 115 jaar. Ook mooi.

De tien beste museumsites volgens de Times. Leuk om even rond te kijken.

– Al gezien overal en nergens, hier de context en gewoon hier het filmpje

– Schilderijen krijgen ook al te maken met YouTube problemen. De bastaarden.

– Nog meer internet terreur, de meest zinloze website die er is. Via @Kelvin

– Erg goed nieuws voor de liefhebbers van Jerhomius Bosch, of Jeroen Bosch. Daar komt namelijk eindelijk een research project van.

– Sommige dingen mogen ook gewoon mooi zijn. Of groot en mooi.

– Voor de verandering nieuws over Hirst; Het gaat het niet zo heel goed met de werken van Damien Hirst.

Mensenarbeid wordt afgeschaft. Gaat in elk geval niet lang meer duren. Je drukt op een knop en je nieuwe auto komt zo uit de printer gerold. Werd ook besproken door Matt Mason bij Incubate.

– Leuke dingen zijn er ook, vooral als je geen geld hebt. Wil je dan toch een kunstwerk moet je vaak diep in de buidel tasten. Daar is nu een oplossing voor. Het concept is even leuk als simpel, kunstenaars stellen werk beschikbaar en verbinden daar een prijsvraag aan, van de inzendingen kiezen ze dan vervolgens de beste en die krijgt dat werk. Dus voor een Erwin Olaf moet je dan gewoon een goed onderschrift bedenken en wie weet krijg je een Olaf aan de muur. Super leuk idee dus. Houd deze site in de gaten.

Ook leuk nieuws; we mogen Rob Scholte gaan interviewen en zijn daarmee zijn 3e interview van de afgelopen 10 jaar. Wij hebben er zin in en hijzelf ook. Als je dus zelf vragen hebt aan Rob Scholte, laat het ons weten, dan stellen we die de 28e.

Dat waren de updates van deze week. Suggesties en tips altijd welkom, mail, tweet of FB ons en we doen er wat mee.