Wilde ideeën en leesvoer (155)

De nieuwsupdates van de afgelopen week; – Definitief Caldic Museum in Wassenaar. Volgens het artikel zou het in 2014 al open moeten gaan (wat ambitieus is volgens mij maar zou […]

De nieuwsupdates van de afgelopen week;

Definitief Caldic Museum in Wassenaar. Volgens het artikel zou het in 2014 al open moeten gaan (wat ambitieus is volgens mij maar zou super zijn).

Ontwerpcollectief Metahaven wint Cobraprijs.

Kunstenaar Richard Wright schildert 47,000 sterretjes op het plafond in het Rijksmuseum.

Hetzelfde Rijksmuseum heeft een prijs gewonnen voor haar website.

– Afgelopen weekend was de KunstRai, ik was niet de enige die snel was uitgekeken. Wat ook niet vreemd is met slechts 65 deelnemers. Dat er niet meer meedoen vanwege de crisis is natuurlijk flauwekul. Er zouden meer 20% meer, namelijk 15,000 bezoekers zijn dan vorig jaar, maar het artikel is er niet uit of er 110 of 75 deelnemers zijn terwijl het er dus slechts 65 waren.

Wat je absoluut niet moet doen op een kunstbeurs.

Waarom beurzen symptomanisch zijn voor het feit dat de kunstmarkt aanbod gericht zou zijn in plaats van vraag gericht. Dat is nogal een probleem want hoe houd je dat vol als niemand kunst echt nodig heeft?

Vorige week werd bekend dat veilinghuizen slecht draaien. Opmerkelijk want vorige week werd er voor een half miljard aan kunst verkocht op zo’n veiling.

Wat als je in plaats van de Mona Lisa een luiaard zou schilderen? Of wat dacht je van dokter House of Mr Bean?

Het is eindexamenperiode voor HAVOstudenten, een van de vragen bij beeldende kunst bleek zeer moeilijk en ging over Damien Hirst.

Een artikel over het ‘lezen’ van een beeld aan de hand van ‘the order or reading‘.

Waarom kunstsubsidies een goede zaak zijn behalve dat het economisch interessant zou zijn. Kort stukje maar worth reading.

Joseph Beuys zou zeer nauwe banden hebben met de Nazi’s van zowel voor, tijdens als na de oorlog. Goed stuk leesvoer waar een hoop mythes omtrent zijn kunstenaarschap blootgelegd worden. (via @Henkjan)

Man koopt voor een schijntje een flinke doos met 700 on-ontwikkelde fotorolletjes uit de jaren ’50 en ontdekt werk van een nog onbekende maar fenomenaal goede straatfotografe.