Wilde ideeën en leesvoer (154)

De nieuwsupdates van de afgelopen week; – Over onderwijs, in principe kun je iedereen de basistools leren, maar echt van belang is creativiteit en daar wordt veel te weinig aandacht […]

De nieuwsupdates van de afgelopen week;

Over onderwijs, in principe kun je iedereen de basistools leren, maar echt van belang is creativiteit en daar wordt veel te weinig aandacht aan besteed.

Aan de andere kant van het kanaal toont de kunst- en cultuursector aan vier keer zo veel te verdienen voor het land als het land er zelf voor overheeft. Oftewel, minimum in, maximum uit.

In Frankrijk gaat er misschien een extra belasting op tablets komen. Het geld zou moeten worden gebruikt om culturele projecten te financieren.

Ondertussen komen de eerste problemen van het topsectoren beleid ook bij de creatieve sector bovendrijven. Leuk al die instituten die de sector moeten stimuleren, maar er zitten opvallend weinig creatievelingen in die instituten.

De Kunsthal haar ‘MaakMee’ tentoonstelling zal over schoenen gaan. Misschien wordt het tijd om een naamsverandering te ondergaan van Kunsthal naar Modehal.

Nederland heeft vergeleken met het gemiddelde in Europa veel interesse in kunst en cultuur.

De NY Times schreef een artikel over hoe kunst gebruikt kan worden om geld wit te wassen. 

De World Press 2013 foto is geshopped. Hoe je dat ziet vind je hier. (via @Trendbeheer) Dat roept natuurlijk nogal wat ethische vraagstukken op zoals hoe ver je uberhaupt kunt gaan. Voor de mensen die het willen weten, ik doe weinig anders dan de beelden recht zetten en kleurcontrast zo goed mogelijk.

Sotheby’s draaide een slecht jaar, het zal bij Christies niet veel anders zijn.

32 miljoen voor de appeltjes van Cezanne.

Sol LeWitt bij AVRO close up;
Get Adobe Flash

– Or contemporary art for that matter:

 

401902_10200929963228120_221480617_n