Wilde ideeën en leesvoer (152)

Afgezien van het gebeuren rondom de kroning was er afgelopen week ook nog kunstzinnig nieuws; – Het Hoger Kunstonderwijs staat onder druk, zo zou Artistic Research een “koloniserend schijndiscours” zijn. […]

Afgezien van het gebeuren rondom de kroning was er afgelopen week ook nog kunstzinnig nieuws;

Het Hoger Kunstonderwijs staat onder druk, zo zou Artistic Research een “koloniserend schijndiscours” zijn. Food for Thought zou je denken.

Middelbare onontdekte kunstenaars worden ineens door belangrijke galeries “ontdekt”. Ik vraag me af of die enkele kunstenaars geen incidenten vertegenwoordigen waar het artikel spreekt over een tendens, maar opmerkelijk is het sowieso. (Via @Trendbeheer)

Turner Prize nominaties bekendLaure ProuvostTino SehgalDavid Shrigley and Lynette Yiadom-Boakye

– Zelf een prijs winnen? Kom je uit Belgie en ben je jonger dan 35 jaar? Of Nederlander en ook jonger dan 35jaar en schilder of graficus of fotograaf?

Anders kun je altijd nog geld verdienen door met tips te komen omtrent de kunstroof in Venlo bij Museum van Bommel van Dam.

Het BKKC in Brabant doet alles tegelijk en verdient zo aan zichzelf. Mag dat? Het is sowieso zonde dat er geld rondgaat binnen een gebouw maar niet naar de daadwerkelijke kunsten gaan. BKKC is gevraagd om een reactie maar heeft niet gereageerd.

Vice deed een straatvraag, wat vond je van het kunstwerk X in het Rijksmuseum? Wat ze er niet bij vertelde is dat kunstwerk X niet bestaat. Ondertussen is het Rijksmuseum aan het afstevenen op een recordaantal bezoekers ver boven de verwachting, namelijk 3 miljoen bezoekers.

In het Van Gogh museum hangen de Zonnebloemen ook weer op hun plek. Nog even en ook dat museum is weer open.

Ontzamelen uit de taboesfeer gehaald bij musea? Ik betwijfel het maar het is goed dat er wat gedaan wordt met die gigantische volle depots met werken die het daglicht zelden of nooit zien. (Via @Trendbeheer)

De Abstract Expresionisten werden gefinancierd vanuit de CIA als Amerikaans cultuureel tegenwicht op dat van de Sovjet. De kunst werd zelfs beschouwt als een “wapen”. Must Read.

Er is een Rothko Museum geopend in Letland, het land waar de schilder vandaan kwam van oorsprong.

Het begrip Arty Farty krijgt nieuwe betekenis met opblaaskunst.

Nederlanders geven gemiddeld steeds minder aan goede doelen waarbij vooral de cultuursector het moet ontgelden.

De beste reactie op “mijn kind kan dat ook”

– Gelukkig ben ik geen neushoorn…