Wilde ideeën en leesvoer (149 + 150)

Ondanks het feit dat ik afgelopen week in Parijs zat, gaat het nieuws gewoon door. De afgelopen weken gebeurde er dan ook weer van alles; – Want ik stond dus […]

Ondanks het feit dat ik afgelopen week in Parijs zat, gaat het nieuws gewoon door. De afgelopen weken gebeurde er dan ook weer van alles;

– Want ik stond dus voor de ingang van het Louvre, blijkt die dicht te zijn vanwege een staking omdat er te veel zakkenrollers zouden zijn. Gelukkig kon ik een dag later wel naar binnen.

– Het Rijksmuseum gaat open. Inmiddels hebben al 45.000 mensen een kaartje gekocht. En inmiddels kun je ook de collectie in je koelkast aantreffen. Na de opening gaat er ook al van alles mis, de entree blijkt zo mooi te zijn dat er iemand van de trap af is gevallen.

– Na alle aandacht van de verbouwing van het Rijksmuseum zou je bijna vergeten dat het derde grote museum in Amsterdam ook weer bijna klaar is, het Van Gogh museum is bijna klaar.

Die terugkomst van die musea zou misschien ook het einde betekenen van de politieke tendensen over de kunst. Ik weet het niet maar het idee klinkt goed.

Het ‘brein’ achter de Kunsthal kunstroof is ondergedoken.

Een reproductie van een gestolen kunstwerk, is ook weer gestolen.

Kunst kopen in de Albert Heijn, zo ziet dat er uit.

Over het kopen van kunst on-line is onlangs een onderzoek gedaan.

Ondertussen schenkt in de VS een miljardair voor een miljard aan kunst aan het Metropolitan.

– Nul-kunstenaar Henk Peeters is afgelopen week overleden.

– Erg vermakelijk en scherp. Het duurt een uurtje maar dan heb je ook wat. Wim T Schippers is te gast bij de EO.

Bij West is op dit moment een spannend project gaande van Lotte Geeven en Yeb Wiersma, Kunstbeeld deed verslag met interview.

Een opgehangen dood paard moet kunst voorstellen, aldus het AD.

Art Rotterdam gaat verhuizen naar de Van Nelle Fabriek aan de andere kant van de rivier. Jammer van de mooie locatie bij de Passenger Terminal maar ook nieuwe kansen om de beurs naar een hoger niveau te tillen.

– Erg interessante korte docu van een man die kleurenblind is en met een speciaal apparaat kleuren hoort.

Opvallende bijbaantjes van kunstenaars voordat ze konden leven van hun kunst. En je raadt nooit wie er een carriere had als breakdancer…

Hoe je als kunstenaar in elk geval niet bij een galerie terecht gaat komen.

Joseph Beuys als de haai in Jaws.

Is het nu wel of geen echte van Gogh?