Wilde ideeën en leesvoer (148)

De nieuwsupdates van de afgelopen week;

– Het Rijksmuseum gaat binnenkort eindelijk open! Qua media aandacht doen ze het goed, het haalt zelfs de sportcolumns! Daarnaast een leuke docu-reeks op de publieke omroep (deel 1 vind je hier en hieronder). De Nachtwacht van Rembrandt vind zijn oude plek terug. Als cadeautje kreeg het museum op Witte Donderdag het Laatste Avondmaal van Marlene Dumas
Get Microsoft SilverlightBekijk de video in andere formaten.

En dan wil ik dit ook niemand besparen, erg leuke reclame van de ING.

Het Museum Beelden aan Zee verdient 40.000 euro met een veiling voor bruiklenen van een jaar. Het leuke is dat mensen een werk kopen voor een leuk bedrag voor 1 jaar, het werk wordt weer eens buiten het depot gehaald en is te zien en het museum heeft weer wat extra geld om leuke dingen mee te doen. Win-win-situatie dus.

Succesvolle galerie stopt na 30 jaar en begint iets nieuws.

Jerry Saltz met een HEEL goed artikel over de dood van de galerietentoonstellingen. Must-read!

Expositie van het Mauritshuis in Tokio is de best bezochte tentoonstelling ter wereld met 10.573 bezoekers per dag. Ruim 10.000 mensen die dus komen kijken voor 48 kunstwerken. Oftewel, iedere 3 seconden ging er iemand naar binnen, probeer dat maar eens bij te houden met de kassa.

Hoe je met Justin Bieber geld kunt opbrengen voor de beeldende kunst

– Vorige week werd nog gemeld dat het museum tijdelijk zou sluiten maar inmiddels is het Roger Raveel museum toch weer open.

Roos van Put stopt als hoofdredacteur bij Kunstbeeld, Anna van Leeuwen neemt het stokje over. Ik weet niet wat Roos gaat doen maar ik hoop iets met kunst, en ik wens Anna alvast veel succes!

Een infographic waarin de wereld bestaat uit statistieken van honderd mensen.

George Bush gaat toch niet exposeren bij Gagosian (via @Kunstbeeld)

– Herkenbaar…

lukt het