wilde ideeën en leesvoer (132)

De updates van de afgelopen week; – Na Lokaal 01 moet ook Kunstruimte 09 (Groningen) noodgedwongen haar deuren sluiten. – Kunstsubsidies blijken supereffectief. Kanttekening is wel dat het gaat om […]

De updates van de afgelopen week;

– Na Lokaal 01 moet ook Kunstruimte 09 (Groningen) noodgedwongen haar deuren sluiten.

Kunstsubsidies blijken supereffectief. Kanttekening is wel dat het gaat om aantal tentoonstellingen in buitenland en nergens wordt een woord gerept over kwaliteit. Daarbij wordt het ook niet vergeleken met het totaal aan mogelijkheden, is het percentage gestegen of alleen het absolute aantal? Een iets te kort door de bocht onderzoek dus.

– De rel van de afgelopen week, kunstenaar maakt schilderij met as van Holocaust slachtoffers, de galerie besluit na alle ophef om de tentoonstelling vroegtijdig te sluiten.

Holbewoners konden beter bewegende dieren tekenen dan de kunstenaars die erna kwamen.

Man doet zijn kleren uit in museum en loopt naakt rustig verder.

Games zijn de kunst van de 21ste eeuw, aldus Jan Hoet.

In Zurich zijn ze 5.167 kunstwerken kwijt. (via @Kunstbeeld)

Tekening van Raphael levert 36 miljoen op.

Dieven stelen zonnewijzer van een 500.000 euro en verkopen het als schroot voor 50,-  Dat vond ook de rechter een beetje dom en ze krijgen dus flinke straf.

Over 3D printers; wanneer je schilderij gewoon uit de printer komt rollen… Tot voor kort nog toekomst muziek maar straks is het mogelijk een exacte kopie van een schilderij te maken. Het enige verschil wordt de kleurkracht straks.

Damien Hirst doet ‘rugzak’.

– Schilderen maar dan anders…

– Optisch.