wilde ideeën en leesvoer (124)

Een nieuwe lading updates van de afgelopen week… – De kunstroof in Kunsthaal zorgt ervoor dat deze nu internationaal naam maakt. Inmiddels is het zwarte-pieten begonnen, het nachtslot zou er […]

Een nieuwe lading updates van de afgelopen week…

– De kunstroof in Kunsthaal zorgt ervoor dat deze nu internationaal naam maakt. Inmiddels is het zwarte-pieten begonnen, het nachtslot zou er niet op gezeten hebben en het was een inside-job. Daarbij zouden de werken door de politie zwaar overgewaardeerd worden in financiële zin. De beelden van de roof zijn inmiddels door de politie vrij gegeven en eerlijk is eerlijk, snel zijn ze wel, alsof de doeken al klaar stonden. Maar waarom zou je nu in hemelsnaam onverkoopbare kunst stelen? Uiteindelijk zouden de werken toch wel terugkomen, aldus een expert…

– “Kunstenaars staan synoniem voor klaploperij” Ik ervaar al langer dat kunstenaars in Nederland gedegradeerd zijn tot het afvoerputje van de maatschappij. Kan er dan ook weinig tegenin brengen wat dat betreft. Ook gaat het artikel over de positie van de kunst in het algemeen en hoe het lang zichzelf belangrijk vond. Geen Stijl vond er ook iets van.

– … het artikel van Schaap gaat ook een beetje hierover…

de 100 meest invloedrijke mensen in de kunstwereld in 2012

Als Star Wars in de middeleeuwen was geweest, dan had dat opmerkelijke schilderkunst opgeleverd.

– Verrassing, na het beleid van afgelopen kabinet nemen musea zich voor om ‘nauwer samen te gaan werken’. Noodzakelijk maar is dit wel zo nieuw?

Rubens was naast schilder ook inzetbaar als diplomaat. Mocht het Nederlandse rijk het nodig vinden, ze mogen me overal naartoe sturen waar het nu lekker weer is.

Nieuwe Van Gogh ontdekt in prima staat. (via Henkjan)

De slechtste platenhoezen allertijden volgens de britten.