wilde ideeën en leesvoer (121)

De wekelijkse nieuwsupdates; – Ook deze week is het Stedelijk weer in het nieuws, het moet langer open blijven en ergens gaat er toch iets mis met de link naar de […]

De wekelijkse nieuwsupdates;

– Ook deze week is het Stedelijk weer in het nieuws, het moet langer open blijven en ergens gaat er toch iets mis met de link naar de buitenwereld. Vooral dat laatste stuk is interessant om te lezen want, wat is de positie van een museum heden ten dage?

Het rapport omtrent ‘Whose Afraid Of Red, Yellow and Blue III‘ van Newman worden openbaar gemaakt. Zou leuk zijn als ze het werk ook eens laten zien.

Ai Weiwei is weer in het nieuws, hij weigert de boete van zijn ‘Fake Cultural Development’-bedrijf te betalen en dus wordt het bedrijf opgedoekt. Wie nu de boete moet gaan betalen is onduidelijk.

Tweederde van de Nederlanders vind dat er best nog wel wat meer bezuinigd mag worden op kunst, cultuur en ontwikkelingshulp. Om precies te zijn 20 miljard. Dat terwijl er maar 7 miljard in gaat uberhaupt.

Een ‘vroege’ Mona Lisa wordt getoond. Het lijkt op de echte maar dan aanzienlijk slechter als je het mij vraagt, kan niet van de hand van Da Vinci zijn.

Tot dusver onbekende tekening uit Atelier Van Eyck (bij Kunstbeeld wisten ze wel een afbeelding te bemachtigen.) Ooit gekocht door een tientje vanwege de lijst. (Overigens, grote tentoonstelling in Boijmans vanaf volgende week!)

Eerder gevonden werk van Renoir blijkt gestolen te zijn.

100.000 bezoekers voor Manifesta.

Kort interview met Joost Conijn over zelf vliegtuigen bouwen en het zijn van een lastpak.

Aukje Koks wint de Wolvecampprijs en laat daarmee Peggy Franck en Arjan van Helmond achter zich.

Schilderijtje van 70 meter…

Het NRC als je het in Iran te lezen krijgt, prachtige Yves Klein-afbeeldingen.

– Over beeldcultuur gesproken;

Gerhard Richter en Elsworth Kelly in animatie;