wilde ideeën en leesvoer (120)

De nieuwsupdates uit het veld van de afgelopen week. – Het Stedelijk is open. Natuurlijk zijn er direct een hoop die laten weten dat het Stedelijk de wereld top niet […]

De nieuwsupdates uit het veld van de afgelopen week.

– Het Stedelijk is open. Natuurlijk zijn er direct een hoop die laten weten dat het Stedelijk de wereld top niet zal halen, maar ook op Goldstein zelf. Zo stelt Anna Tilroe terrechte vraagtekens bij de toekomst van het Stedelijk of wordt elders afgevraagd of ze wel goed met babys is. Ik vroeg me vooral af of ze geen betere vaandel konden maken aan de hand van het filmpje hier. Beatrix had er in elk geval zin in en het publiek ook, op zondag direct flinke rijen en in totaal 4.500 bezoekers.

Waar Beatrix geconfronteerd werd met Tuymans (enkele dagen voor de opening wist nog niemand hoe het er uit zag), koopt haar Britse collega zelf haar portret door Warhol.

– Must see, de 25 meest iconische kunstwerken van de afgelopen 5 jaar. 

U weet nog die fresco die ineens een toeristenattractie werd? De maakster ervan vind copyright te hebben en wil geld zien.

De inflatie van het woord grensvlak in de beeldende kunst. Het was me nog niet eerder opgevallen, maar het wordt inderdaad pijnlijk vaak gebruikt door van alles en nog wat. (En alles beweegt zich wel op een grensvlak.)

Art Rotterdam stopt met Object Rotterdam en begint een filmbeurs in plaats daarvan. Jammer want Object werd met het jaar aanzienlijk sterker en een videobeurs lijkt me niet echt effectief. Immers, wie gaat er na een film zitten kijken als hij nog een hele beurs te bezoeken heeft en weet dat er nog 30 andere films zijn die gezien moeten worden?

We hebben in Nederland 96.000 kunstenaars waarvan 50% met minder dan 10.000 per jaar leeft. Maar er is hoop. Zo legt Seth Godin heel simpel uit dat er een verschil is tussen een amateur en een professional.

Kunstacademie laat studenten duur kunstgeschiedenisboek kopen, waar geen afbeeldingen in staan omdat deze te duur zouden zijn. (lang leve internet)

Koop je een doek waar je vervolgens zelf katten op kunst schilderen, blijkt het een doek van Bolotowsky te zijn wat aanzienlijk meer waard is dan die 8 dollar.

Minimalistische posters van niet zo minimalistische kunststromingen. Mooi.

– Steal like an artist.