wilde ideeën en leesvoer (117)

De weekupdates;

Damien Hirst verklaard zichzelf tot held en Vincent van Gogh een loser, want, hij gebruikt speelgoed om kunst te maken en van Gogh sneed zijn eigen oor af.

Over kunstinitiatieven en geld. Must read.

In Londen doen ze een nieuwe proef met babyhoofden op gebouwen om diefstal tegen te gaan. Uit de categorie ‘anders’ maar het schijnt te werken.

– Ik zeg niet dat kunst en cultuur de speerpunten van de politiek zouden moeten zijn, maar de columnist van de Volkskrant slaat de spijker op de kop; politiek gaat blijkbaar over geld en niet over mensen. Een misvatting.

Ook verrassend, de gene die het meeste geld krijgen van de overheid zijn geen kunstenaars. Maar dat zijn ook geen werklozen of arbeidsongeschikten, maar de ‘VVD stemmer met pensioen in zijn verbouwde boerderij’.

– Als het gaat om misvattingen tussen omschrijven en herkennen, hier het ideale voorbeeld. Vrouw zoekt mee naar zichzelf omdat ze zichzelf niet herkende in de omschrijving van de vermiste persoon.

– Nog aan de hand van het Fresco nieuws uit Italië…

– It’s an action figure!

– Over Van Gogh gesproken, volgens een nieuw onderzoek zou hij kleurenblind zijn geweest. Dat valt te betwijfelen want als bewijs halen ze een verkleurd doek aan (wat geld voor alle doeken van Van Gogh).