wilde ideeën en leesvoer (113)

De updates van de afgelopen week; – Het was judgement day voor de subsidies van de podiumkunsten. Daar werd nog harder op bezuinigd dan bij de beeldende kunsten. Met name […]

De updates van de afgelopen week;

Het was judgement day voor de subsidies van de podiumkunsten. Daar werd nog harder op bezuinigd dan bij de beeldende kunsten. Met name de starters en de festivals krijgen niets, opvallend is wel dat meer dan de helft van de honoreerde aanvragen uit Amsterdam komt.

Nico Dijkshoorn reageert op de subsidiestop, en gebruikt daarvoor de volgende quote die redelijk de lading dekt; “Who the hell denken zij dat ze zijn om mij te vertellen hoe ik toneel maak? Stukken van Heijermans zouden te weinig relevantie hebben. Moet ik dan alles in Afghanistan laten spelen?”

– Volgens Vice ben je niet meer welkom in Berlijn als kunstenaar, dus verhuizen naar Duitsland is misschien ook niet de oplossing.

Ai Weiwei gaat in hoger beroep tegen de miljoenenboete wegens fraude.

Een goed artikel dat vanuit een laat werk van Matisse ruimtelijkheid en context in abstracte kunst behandeld.

Verloren Lichtenstein naar 42 jaar terug gevonden. Bij ArtInfo gaan ze nog iets verder, het was blijkbaar een erfstuk, maar wel gek dat een erfstuk van 4 miljoen over het hoofd gezien is.

Verloren Raphael ook teruggevonden, al is nog niet duidelijk waar het werk is.

Mogelijk een nieuw werk van Da Vinci gevonden bij een oud vrouwtje op een zolderkamertje. Ik moet zeggen dat het er niet Da Vinci-waardig uit ziet, anatomisch lang niet zo fijngevoelig als we van hem gewent zijn. Maar misschien dat opschonen helpt?

– Voor iedereen die al op vakantie is geweest of nog moet gaan, je kunt met dank aan Saatchi gewoon je vitruele museum thuis krijgen. Top curatoren kiezen een selectie uit.

Volkswagen wordt door kunstenaar André Kodde beschuldigd van plagiaat met de auto die door schreeuwen vooruit wordt gebracht. 

Jeff Koons bij Comedy Central, let op hoe helder hij is en geen ‘eh’ zegt. Respect voor Koons. (via @kunstbeeld)

– Kunst in lego, Malevich, Rothko en David;