wilde ideeën en leesvoer (11)

De leuke en opmerkelijke nieuwsberichten die deze week aan onze neus voorbij trokken: – Allereerst een geniaal initiatief voor iedereen die ook veel te veel blogs en sites volgt. Een […]

De leuke en opmerkelijke nieuwsberichten die deze week aan onze neus voorbij trokken:

– Allereerst een geniaal initiatief voor iedereen die ook veel te veel blogs en sites volgt. Een site waarin van al die sites een handig overzicht staat! MyDailyArtNews Via @Stedelijk.

– Dan verplichte kijkkost over creativiteit van John Cleese. via thinkleft


Rob Voerman stuurde een stukje tekst naar NRC, via Kunstklimaat;

– Een paar weken terug waren we nog in het Rijksmusem , kijken bij Miro en Steen. Maar fotograferen mocht niet. Onderzoek heeft uitgewezen dat het verhaal van de flits die de kunstwerken beschadigd naar het rijk der fabelen gestuurd mag worden. Dus, voortaan mogen we wel foto’s maken in het Rijks? Over musea gesproken, die zijn er meer dan je zou denken, sommige met wel heel bizarre onderwerpen.

– In The Gaurdian wordt er gepleit voor meer sappige details in de kunstenaarscatalogi. Valt wat voor te zeggen.

– Nog even wachten en dan komt het beloofde interview met Michiel Ceulers er aan.  Tot die tijd, hier is een mooie expo van zijn hand te zien;

– En als we dan toch door tentoonstellingen lopen, Clyfford Stil krijgt eigen museum en dat komt er zo uit te zien;

– Er lijkt nauwelijks een week voorbij te gaan of er is wel weer iets over Damien Hirst te melden. Zo ook deze week. Zijn beruchte spinpaintings zijn nu te koop voor op je auto.

– Dan nog een korte film over het verschil tussen kopie en origineel, verplichte kost. via Incubate Blog

– Via exhibitiontiz weten we nu hoe onderzoek verloopt en het resultaat. Als je het woord kennis verandert in kunst is ook meteen de hele kunstwereld inzichtelijk.

– Tenslotte, schetsen van Millais gevonden in platenhoes van Led Zeppelin die ooit van Jimmy Page was. Leuke vondst ter waarde van drie duizend euro.