wilde ideeën en leesvoer (104)

Het nieuws van de afgelopen week; – Uiteindelijk 12.000 bezoekers voor de KunstRAI. De organisatie kijkt tevreden terug. Bart Jansen ook, zijn helicopterkat haalde de Nederlandse (inclusief prachtige misvattingen van ongeïnformeerd publiek en […]

Het nieuws van de afgelopen week;

– Uiteindelijk 12.000 bezoekers voor de KunstRAI. De organisatie kijkt tevreden terug. Bart Jansen ook, zijn helicopterkat haalde de Nederlandse (inclusief prachtige misvattingen van ongeïnformeerd publiek en de Partij voor de Dieren) en later ook internationale pers op de hals.

Zakelijk directeur van het Stedelijk haalt terecht uit naar de gemeente in verband met huisvestingskosten.

Flinke maar erg goede tekst over de positie van de kunstenaar in de VS en waarom er zo naar gekeken wordt door de massa.

Koen Vanmechelen onderzoekt DNA van diverse kunstenaars om uit te zoeken of deze misschien ergens een gezamenlijke oer-kunstenaar in zich hebben.

Galeriehouder aangeklaagd wegens het kwijtraken van kwijtraken van een instructietekst en echtheidcertificaat van een Sol LeWitt. (via @Kunstbeeld)

Sneller kunsthistorische teksten terugvinden via Getty Research, een soort Google-books of Guttenberg-project maar dan voor kunst. Je moet alleen wel weten waar je naar zoekt, het is een gigantisch archief. (via

@Kunstbeeld)

“Van een culturele kaalslag is in Brabant geen sprake” Ik weet niet of dat standpunt wel zo zeker klopt, maar in de tekst wordt verder nog wat zinnigs gezegd over de Raad van Cultuur en over het verschil tussen wetenschap en kunst.  Ook van toepassing op Amsterdam, Utrecht, Groningen etc dus.

– Wim Delvoye over zijn tentoonstelling in het Louvre

– Banksy in het echt…

– Samo samo;

Luc Tuymans over het maken van zijn muurschildering in Brugge.

– gewoon, omdat het leuk is…