wilde ideeën en leesvoer (101)

Het nieuws van de afgelopen week; – Crisis bestaat niet in de kunstwereld, het ene record (Munch, 120 miljoen) volgt op het andere record (Rothko, ruim 80 miljoen) en de […]

Het nieuws van de afgelopen week;

– Crisis bestaat niet in de kunstwereld, het ene record (Munch, 120 miljoen) volgt op het andere record (Rothko, ruim 80 miljoen) en de veilinghuizen draaien een record omzet (1,3 miljard dollar!). Eigenlijk geen goede ontwikkeling vinden ze bij de Gaurdian. In het gemeentemuseum zijn ze wel blij met al het nieuws rondom Rothko, daar hebben ze aan het eind van het jaar een grote Rothko tentoonstelling.

Jan Hoet doet bienale in China en krijgt strikte regels opgelegd (geen seks en politiek).

ArtAmsterdam zat aan het begin van de week in de problemen, en gaat uiteindelijk dit jaar helemaal niet door. Allemaal dan toch dus nog naar de KunstRAI eind mei.

– Opinierend artikel van een componist; “de ware kunstenaar krijgt geen subsidie”. De arme man haal zo hier en daar wat feiten door elkaar maar ach…

Een goed artikel over het belang van ‘elitaire’ kunst ; Kunst zal de wereld niet redden door Oscar van den Boogaard zie ook hier mijn bezoek aan de Open Studio’s te HISK.

Meestervervalser speelt Renoir in film. Anders was het niet zo overtuigend natuurlijk. Goede oplossing en kan die man zijn talenten gebruiken.

Architectonische kunst van Lego (via @Kunstbeeld)

De 6% petitie is inmiddels 22.255 maal ondertekend. Niet slecht in zo’n korte tijd.

– Notenkraker