wilde ideeën en leesvoer (99)

Het nieuws van de afgelopen week; – BTW op kunst was een jaar geleden nog 6% maar wordt straks ineens 21%, dat terwijl de rest van de kunsten en cultuur […]

Het nieuws van de afgelopen week;

– BTW op kunst was een jaar geleden nog 6% maar wordt straks ineens 21%, dat terwijl de rest van de kunsten en cultuur weer terug naar 6% zijn gegaan. Hier een goed stuk van Jack Segbars die uitlegt waarom dat niet eerlijk is en wat de gevolgen zullen zijn. Martin van Zomeren is er ook niet blij mee want natuurlijk kun je internationaal niet meekomen als je ineens 15% meer kost dan de anderen. En dus is het Petitietijd, onder leiding van Rob Voerman een petitie die gaat over die 6% en een marge voor de politiek van slechts 40 miljoen (op dit moment effectief, al zal er door die 6% weer meer verkocht worden dus ik denk dat het minder zal zijn). De teller staat nu op een kleine 4.000 ondertekeningen. Gelijke monniken, gelijke kappen zou ik zeggen. Alle cultuur naar 6% of alles naar 21%.

In België gaat het ogenschijnlijk ook minder. Toch vreemd, in Metrolpolis M staat juist een uitgebreid artikel waarom het zo goed gaat in Vlaanderen. Misschien iets met het gras is groener bij de buren?

– Over Metropolis M gesproken, uitgebreid artikel over Rene Daniels wat de moeite waard is (evenals de rest) en een Kunstbeeld die gaat over de schilderkunst. Je zou bijna denken dat het schilderen in is?

Nominaties voor de Turnerprijs zijn bekend. De nominaties voor de Wolvencampprijs 2012 zijn ook bekend gemaakt; Aukje Koks, Arjan van Helmond en Peggy Franck

David Weiss is overleden (de helft van Fischli & Weiss)

Stroom (Den Haag) wordt in stukjes verdeeld. Gemengde stemmen uit Den Haag. Mij lijkt dat je een succesformule in de breedte, nooit moet versmallen.

Het doden van hondjes is geen kunst, toch heeft de kunstenaar waarschijnlijk het doel gehaald. Er is aandacht voor de honden die niet met pensioen mogen.

Waarom De Nieuwe Rembrandt zijn grootste kans mist. En gelijk heeft de columnist, is er eindelijk een programma wat voor het grote publiek en prime time iets kan zeggen over kunst, zegt het bar weinig. De volgende keer mogen ze mij vragen…

– Wat Mick Jagger naar Andy Warhol stuurde: