wilde ideeën en leesvoer (1)

Omdat we iedere week vele leuke filmpjes en dingetjes tegenkomen die misschien het niet waard zijn om een hele post aan te besteden, maar samen wel leuk genoeg zijn om […]

Omdat we iedere week vele leuke filmpjes en dingetjes tegenkomen die misschien het niet waard zijn om een hele post aan te besteden, maar samen wel leuk genoeg zijn om te posten. Een soort samenvatting dus van wat we de afgelopen week zijn tegengekomen.

Ben je zelf nog iets leuks tegen gekomen, laat het ons weten via Twitter of Facebook. We zetten het er graag bij.

– Vandaag hebben we Whatspace man Bas van den Hurk geïnterviewd. De eerste uit een hopelijk lange serie van estafette interviews waarbij iedere kunstenaar ons doorstuurt naar een andere hem bekende kunstenaar. Binnenkort dus op dit blog. Stay tuned!

Iedere dag iets leren… iedere dag een zinloos feitje met een leuke illustratie ervan.

– Deze week gevonden via Inlog.org, Van Gogh uit polo’s.

– Ook via Inlog, Hitler als bodylotion verpakking. Een beetje fantasie is wel nodig.

– En een kindje van 8 maanden krijg zijn CI geactiveerd waardoor hij voor het eerste iets kan horen. Erg mooie reactie waarvan zelfs ik het warm kreeg. Het eerste dat het kind hoort is zijn moeder waardoor zijn speen spontaan uit zijn mond valt en vervolgens gaat lachen… aah, wat lief.

– Dan weer iets heel anders, RSAnimate. Een soort TEDtv maar dan geanimeerd waardoor ook complexere lezingen erg leuk en volgbaar zijn. Deze gaat over dat werk niet altijd werk hoeft te zijn, maar juist ook de uitdagingen om gewoon iets te doen wat men leuk vind. Het gaat dus niet om geld. Verplichte kost dus. Verder, kijk op het YouTube kanaal van deze mensen, erg de moeite waard.

– Dan de dure nep poep wordt geveild.  Via het Parool. Kunstenaar Wim Delvoye (opvallende website) heeft in 2000 de machine Cloaca gemaakt die in staat is om van normaal eten en drinken een heuse drol te breien. Verwachte opbrengst is 5000 to 7000 euro voor een vacuüm verpakte drol.

Marijn Akkermans wint de Van Bommel Van Dam prijs 2010 en laat diverse concurenten waaronder Thieme Award winaares Paulien Oltheten achter zich. Via KunstBeeld

– En schijnbaar was Zanger Rinus nog niet het ultieme dat de muziekwereld in Nederland teweeg kon brengen. Manita gooit er nog een schepje bovenop.

– Jan Dibbets zijn horinzons zijn trucage geworden? Ik weet het niet, maar hier de argumenten. Wel terechte vraag waarom het GEM een hele vleugel volhangt met 70 nagenoeg dezelfde werkjes. (of is het dan toch 1 werk?)

– Tenslotte, via Shelvpower, 3D filmpjes zijn gevaarlijk want je kunt er zwanger van raken! (ah kom op, daar trapt toch niemand in!)